Suriye'deki Özbek cihat grubunun liderine suikast

Suriye'deki Özbek cihat grubunun liderine suikast

İmam Buhari grubu lideri, İdlib eyaletinin kuzey doğusunda uğradığı bir suikast sonucu öldürüldü.

Afganistan İslam Emirliği (Taliban)'a bağlı olarak Suriye'de faaliyet yürüten Özbek grubu; 'İmam Buhari Ketibesi'nin lideri İdlib eyaletinin kuzey doğusunda uğradığı bir suikast sonucu öldürüldü.

Sosyal medyada yer alan bazı cihat yanlıları suikastin IŞİD tarafından yapıldığını duyurdu.

Selahaddin el Özbeki’nin suikastini ilk olarak Suriye'deki en örgütlü ve geniş rejim muhalifi silahlı yapı olan Heyetu Tahriru'ş Şam (HTŞ) duyurdu.

HTŞ’ ye bağlı El Eba Haber Ajansı’nın haberine göre, Salahadin El Özbeki’ye suikast yapanlar bugün İdlib’te tutuklandı. Kayıtlara göre olay sırasında Selahaddin'in yanında bulunan diğer üç kişinin de suikast sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

İmam Buhari grubunun askeri eğitim alanından görüntüler:


Suikastçi olduğu iddia edilen kişinin fotoğrafı Telegram üzerinden paylaşıldı. Selahaddin, İmam Buhari grubunun videolarında genelde yüzü bulanık bir şekilde sık sık görünüyordu. Bundan iki gün önce grup tarafından yönetilen bir Youtube kanalına El Özbeki'nin yeni bir konuşması eklenmişti.

Taliban'ın Suriye'eki önde gelen temsilcilerinden biri olan Selahaddin’in, rejim muhalifi Ahraru'ş Şam grubuyla güçlü ilişkileri olduğu ifade ediliyor. 

Suikast sonucu hayatını kaybeden Selahaddin el Özbeki'nin fotoğrafı: 


İmam Buhari grubu, Suriye’deki bir diğer Özbek grup 'Tevhid ve Cihat Ketibesi' ile de sık sık birlikte rejime karşı operasyonlar düzenledi. Tevhit ve Cihat grubu, bir süre bağımsız olarak faaliyet gösterirken, 2015 yılının Eylül ayında El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi'ne katılmış, grubun kendini feshederek El Kaide ile bağlarını koparmasının ardından yeni kurulan HTŞ yapılanması içinde yer almıştır. 

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.