HSYK 107 hakim ve savcıyı daha ihraç etti

HSYK 107 hakim ve savcıyı daha ihraç etti

Türkiye'de Gülen soruşturmaları kapsamında görevinden ihraç edilen hakim ve savcı sayısı 4 bin 238'e ulaştı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Gülen yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 107 hakim ve savcının daha ihracına karar verdi. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, HSYK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, listeler üzerindeki çalışmaları tamamladıklarını belirterek, "107 hakim, savcı daha ihraç edildi. Bu, listeler halinde yapılan son ihraç. Bundan sonra itiraflarla yeni isimler geldikçe bizden sonraki Kurul da durumu değerlendirecektir ama var olan liste üzerindeki çalışmalar sona erdi. Üzerinde çalıştığımız bir liste kalmadı. İtirazları da tamamladık" diye konuştu.

İkisi hariç hepsi itiraflarla tespit edildi

Yılmaz, bu kişilerden 105'inin itiraflar üzerine yapılan çalışmalar sonucunda, ikisinin ise başkaları adına kayıtlı ancak kendilerinin kullandığı belirlenen telefonlarında Gülen yapılanmasının haberleşme programı olarak faydalandığı öne sürülen ByLock bulunduğu için ihraç edildiğini açıkladı.

Anadolu Ajansı, listelerin savcılıklara da gönderildiğini ve bu kişiler hakkında gözaltı kararı çıkarıldığını bildirdi. Ajans, son ihraçlarla Gülen soruşturmaları kapsamında meslekten atılan hakim ve savcı sayısının 4 bin 238'e ulaştığını belirtti. Bu rakam darbe girişimi öncesinde Türkiye'de görev yapan yaklaşık 14 bin hakim ve savcının yaklaşık üçte birine tekabül ediyor.

Hükümet verilerine göre şimdiye dek darbe girişimi ile bağlantılı olduğu gerekçesi ile 47 binden fazla kişi gözaltına alındı.  Bunlar arasında 2575 hakim ve savcının bulunduğu bildirildi.

Bununla birlikte darbe girşimi sonrası Gülen yapılanması ile bağlantılı olduğu gerekçesi ile 100 binin üzerinde kamu görevlisi de açığa alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.