Suriye'de bir anlaşma daha 'ölü doğdu'

Suriye'de bir anlaşma daha 'ölü doğdu'

Türkiye, Rusya ve İran tarafından uzlaşmaya varılan "çatışmasızlık bölgeleri" anlaşması, yürürlüğe girdikten birkaç dakika sonra rejim tarafından ihlal edildi.

Türkiye, Rusya ve İran’ın imzaladığı çatışmasızlık bölgeleri anlaşmasının dün gece yürürlüğe girmesinden birkaç dakika sonra Esed rejimi tarafından ihlal edildi. Rejime bağlı topçu kuvvetlerin, Hama kırsalında yer alan el Zelakiyat ile Dera’daki İllima bölgelerini top ve havan atışlarıyla bombaladığı bildirildi.

Rejim kuvvetlerinin, çatışmasızlık bölgeleri anlaşmasının yürürlüğe girmesinden 5 dakika sonra ihlal ettiği kaynaklar tarafından kaydedilirken ez Zelakiyat bölgesinde ilerlemeye çalışan rejim kuvvetlerin muhalif güçler tarafından püskürtüldüğü açıklandı. Saldırıların devam ettiği gelen bilgiler arasında.

Hedef alınan bölgelerde Ceyşu’l İzze ve Ceyşu’l Nasr gibi ÖSO gruplarının bulunduğu, IŞİD ve Tahrir Şam Heyeti’nin olmadığı biliniyor.

Kaynaklar, yine gece yarısından itibaren Şam’ın doğusunda yer alan Kabun mahallesinde de rejim güçleri ile muhalifler arasında çatışmaların yaşandığını aktardı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye, Rusya ve İran tarafından Astana’da uzlaşmaya varılan “çatışmasızlık bölgeleri” anlaşmasının dün geceden itibaren yürürlüğe girdiğini, anlaşmanın, 14 eyaletten 8’ini kapsadığını duyurmuş, IŞİD’in faaliyet gösterdiği Rakka ve Deyru Zor gibi bölgelerin anlaşmanın dışında kaldığını açıklamıştı.

Rus uçaklarının 1 Mayıs tarihinden beri güvenli bölgelerin üzerinde uçuş yapmayı durdurduğu bilinirken çatışmasızlık bölgeleri anlaşmasının ardından rejimin, ordu güçlerini IŞİD’le savaşmak için Suriye’nin orta ve doğusuna çekeceği yönünde açıklamalar yapılmıştı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.