'Çatışmasızlık muhtırası' ihlalleri devam ediyor

'Çatışmasızlık muhtırası' ihlalleri devam ediyor

Rusya'nın "çatışmasızlık bölgelerinde istikrar sağlandı" açıklamasına rağmen, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi "ihlallerin devam ettiğini" duyurdu.

Rusya’nın Suriye’deki Ateşkesi İzleme Merkezi, “çatışmasızlık bölgeleri anlaşmasının kapsadığı bölgelerde, anlaşma yürürlüğe girdiğinden itibaren istikrar sağlandığını” duyurdu.

Öte yandan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi hazırladığı raporunda, “Anlaşmanın yürürlüğe girdiği ilk 24 saat içerisinde çatışmasızlık bölgeleri kapsamında olan birçok bölgede ihlallere tanık olundu. Rejimin düzenlediği hava saldırılarında bir çocuk yaşamını yitirirken, Hama kırsalına en az 100 saldırı gerçekleşti.” ifadeleri kullanıldı. 

Raporda şu değerlendirme yer aldı:

 “Suriye rejimi ve milisler ile muhalif gruplar arasında Kuzey Hama kırsalındaki Zelakiyat mahallesinde çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor. Bu çatışmalarda, rejim kuvvetleri ilerleme sağladı.”

Çatışmalara Hama kırsalında yer alan Zelakiyat köyü, Lataminah ve Keferzeyta beldeleri ve Zekat köyünde düzenlenen 35 hava saldırısı ile 260 füze ve top atışının yanı sıra 25 varil bombalı saldırısının eşlik ettiği yine Gözlemevi tarafından vurgulandı.

Çatışmalar sonucunda taraflara ait bazı askeri araçların kullanılmaz hale geldiği, çatışmanın iki tarafında da ölü ve yaralıların olduğu biliniyor.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.