Almanya'dan 'FETÖ' mensubu askerlerin iltica başvurusuna kabul

Almanya'dan 'FETÖ' mensubu askerlerin iltica başvurusuna kabul

Alman basınına göre 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Almanya'ya iltica başvurusunda bulunan Türk askerlerinden bazıları olumlu yanıt aldı.

Diplomatik pasaportlu Türk vatandaşlarının Almanya'ya 15 Temmuz sonrası yaptığı iltica başvurularıyla ilgili ilk incelemelerin sonuçlandığı bildirildi. İltica başvurusunda bulunan bazı Türk askerlerinin olumlu yanıt aldı.

İltica başvurusu kabul edilen askerlerin, NATO misyonu çerçevesinde Almanya'da görev yapan, ancak darbe girişimi sonrası ordudaki görevlerinden alınan diplomatik pasaportlu askerler olduğu ifade ediliyor. 

Diplomatik pasaportlu Türk vatandaşlarının iltica başvurusunun kabul edilmesinin Türkiye - Almanya ilişkilerinde yeni bir krize yol açabileceği belirtiliyor.

WDR, NDR ve Süddeutsche Zeitung'un haberine göre darbe girişimi sonrasında mayıs ayı başına dek 414 asker, diplomat, hakim ve üst düzey devlet görevlisi Almanya'ya iltica talebinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.