Yahudi örgütten Peygambere hakaret

Yahudi örgütten Peygambere hakaret

Filistinli Müslümanları devamlı hedef alan örgüte İsrail yönetimi tarafından herhangi bir yaptırım uygulanmadığı belirtiliyor.

Radikal Yahudi Örgüt Tedfiu es Semen (Bedel Ödetme Örgütü) üyeleri, Kudüs’te Filistinlilere ait 17 aracın lastiklerini patlatarak araçların üzerine ırkçı ve kışkırtıcı ifadeler yazdı. Saldırıya uğrayan 5 aracın üzerine Hz. Muhammet’e hakaret içerikli yazılar yazıldığı bildirildi.

Aracı hasar gören Filistinli Murat İsa, “İki Yahudi yerleşimci sabah erken saatlerinde mahallemize saldırarak araçların lastiklerini patlatıp siyah boya ile araçların üstüne ırkçı ifadeler yazdı. Bu yerleşimciler tarafından yazılan sözler, intikam ve bedel ödetme anlamları taşıdığı gibi peygamberimiz Hz. Muhammet’e hakaret de vardı” dedi. 

Yerel halk, Yahudi polislerin mahalleye gelerek aracı hasar gören vatandaşların ifadelerini aldığını ve saldırganların verdiği hasarı fotoğrafladığını ancak herhangi bir soruşturma başlatmadığını vurguladı.

Tedfiu es Semen örgütü, genel olarak Filistin topraklarında 1948’den beri, özel olarak Batı Şeria ve Kudüs’te ise 2008’den beri faaliyet yürütmektedir. Camileri, kiliseleri ve Filistinlilere ait evleri devamlı hedef alan örgüt, geçtiğimiz ay Kudüs’ün güneyindeki Beyt Safafa köyüne saldırarak duvarlara “intikam”, “evlerinizi terk edin”, “mukaddeslerden hicret çağrısı” gibi ırkçı ve kışkırtıcı sözler yazmıştı.

Filistinli Müslümanları devamlı hedef alan örgüte İsrail yönetimi tarafından herhangi bir yaptırım uygulanmadığı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.