IŞİD'in Radyosu Afganistan'da Yeniden Yayına Başladı

IŞİD'in Radyosu Afganistan'da Yeniden Yayına Başladı

Pakistan sınırındaki dağlarda bir vericiden yayın yapan radyo kanalı bir süre önce engellenmesine rağmen yeniden yayın yapmaya başladı.

Pakistan sınırındaki dağlarda bir vericiden yayın yapan radyo kanalı, yeni programlarla dinleyiciye ulaşıyor. Afganistan’ın iki resmi dili olan Peştu ve Dari dillerinde yayın yapan radyo, artık Arapça ve Pencap lehçelerinde de programlar yayınlıyor.

IŞİD’in kontrolundaki FM istasyonu "Halifenin Sesi" geçen yıl Aralık ayında yayına başladı. Sabah ve akşam saatlerinde birer buçuk saat yayın yapan radyoda, IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin konuşmaları ve Kuran-ı Kerim tilaveti yayınlanıyor.

Afgan yetkililer, Şubat ayında yaptıkları açıklamada Amerika’nın da desteğiyle düzenlenen hava saldırılarının IŞİD’in yayın yaptığı bölgeyi ve İnternet iletişimini tahrip ettiğini bildirmişti. Ancak yayına ara veren radyo, kısa süre sonra yeniden yayın yapmaya başladı.

IŞİD, Afganistan'da yeni savaşçılar kazanmak amacıyla radyo yayınlarına büyük önem veriyor. Ülke nüfusunun büyük çoğunluğunun İnternete erişim imkanı bulunmaması radyoyu IŞİD için en önemli propaganda aracına dönüştürdü. Araç üzerine de yerleştirilebilen vericiler sayesinde çok düşük maliyetlerle kitlelere ulaşabiliyor.

IŞİD, radyo yayınlarında Afgan hükümetinin yanısıra Taliban'ı da sık sık hedef alıyor.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.