"ABD'nin terörle mücadele iddiası inandırıcı değil"

"ABD'nin terörle mücadele iddiası inandırıcı değil"

Haseke Ulusal Devrim Güçleri ve Muhalifleri Topluluğu: "ABD'nin terörle mücadele iddiası inandırıcı değil"

Haseke Ulusal Devrim Güçleri ve Muhalifleri Topluluğu adına yapılan yazılı açıklamada, PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin 3 yıldır kontrolündeki bölgede yaşayan Suriyelileri sindirmeye çalıştığı belirtildi.

GENÇLER PYD/PKK ÜYELERİNİN YANINDA OLMAYA ZORLANIYOR

"Halkımız, açlık ve sefalet içinde, gençlerimiz teröristlerin yanında olmaya zorlanıyor. Geçtiğimiz günlerde Harbit Elşayir köyü Tel Tamır mezrasında Rami El Türki isimli bir Suriyeli, PYD/PKK'nın üyesi olma talebini kabul etmediği için evine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda El Türki ile babası öldü, diğer aile fertleri yaralandı. Resulayn ilçesindeki hastaneye götürülen yaralılar da PYD/PKK tarafından hastaneden çıkarıldı. Bu teröristlerin bütün bu cinayetlerine rağmen terörle mücadele ettiğini iddia eden ABD'nin terör örgütü PYD/PKK'yı desteklemesi bize inandırıcı gelmiyor."

"ABD'Yİ SİLAH YARDIMINDAN DOLAYI KINIYORUZ"

Açıklamada, ABD'nin PKK/PYD'ye silah yardımı yapmasının bölgedeki 'katliamları arttıracağı' vurgulanarak, "ABD'yi silah yardımından dolayı kınıyoruz. Uluslararası toplumların bu cinayetleri durdurmasını istiyoruz." denildi.

Kaynak: Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.