Abdullah Abdullah: Taliban'ın 'Mansuri Operasyonu' başarısız

Abdullah Abdullah: Taliban'ın 'Mansuri Operasyonu' başarısız

Afganistan İcra Heyeti Başkanı Dr. Abdullah, Taliban'ın başlattığı bahar operasyonlarını değerlendirdi.

Afganistan İcra Heyeti Başkanı Dr. Abdullah Abdullah, Taliban'ın başlattığı 'Mansuri Operasyonu'nun başarısız olduğunu söyledi.

Abdullah dün Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı bir açıklamada Taliban'ın geçtiğimiz günlerde başlattığı operasyonların ülkenin kuzey bölgelerinden Kunduz ve Badahşan'da başarısız olduğunu ileri sürdü. 

"İlçeler Taliban'dan geri alınıyor"

Afgan hükümet güçlerinin çabalarından övgü ile bahseden Abdullah, yaptığı açıklamada Badahaşan ilinde Taliban'ın kontrol altına aldığı bölgelerin hükümet güçleri tarafından geri alındığını ve Kunduz ilinde ise çatışmaların sürdüğünü ifade etti.  

"Sahada durum farklı"

Bölge uzmanlarının yaptığı açıklamar ise sahadaki durumun Taliban lehine olduğunu gösteriyor. Taliban'ın istediği zaman düzenlediği güçlü saldırılar ile ülkenin iki önemli kenti olan Kunduz ve Badahşan'da stratejik ilçe merkezlerini kontrol altına almış olması bunun bir göstergesi olarak ifade edilmekte.

Uzmanlar, Taliban'ın özellikle Kunduz'da düzenlediği saldırılarda yüklü miktarda askeri mühimmat ve zırhlı aracı ele geçirdiğini belirtiyorlar.

Taliban, 28 Nisan'da başlattığı ve liderinin adını verdiği 'Mansuri Operasyonları' ile ülkenin birçok noktasında koordine saldırılar düzenlemiş ve kuzeyin iki önemli kenti olan Kunduz ve Badahaşan'da stratejik öneme sahip birkaç ilçeyi kontrol altına almayı başarmıştı. 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.