ABD'li temsilci: Rusya'nın bize katılma zamanı geldi

ABD'li temsilci: Rusya'nın bize katılma zamanı geldi

BM Daimi Temsilcisi Haley, "Esed'in krematoryumda toplu katliamları örtbas etme girişimi, 20. yüzyılın insanlığa karşı en büyük suçlarını anımsatıyor" dedi.

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Suriye'de rejimin Sadnaya Hapishanesinde binlerce insanı öldürüp cesetlerini saklamak için krematoryumda yakmasına ilişkin, "Esed'in krematoryumda toplu katliamları örtbas etme girişimi, 20. yüzyılın insanlığa karşı en büyük suçlarını anımsatıyor." ifadesini kullandı.

Haley, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Esed rejimin sistematik bir şekilde ve vahşice kendi halkına karşı terör estirdiğini ifade etti.

Nikki Haley, "Esed'in krematoryumda toplu katliamları örtbas etme girişimi, 20. yüzyılın insanlığa karşı en büyük suçlarını anımsatıyor." değerlendirmesini yaptı.

"Rusya'nın da bize katılma zamanı geldi"

"Bu vahşetten Esed'in sorumlu olduğunu ancak Rusya ile İran'ın da bu barbarlığın ağır yükünü taşıdığını" belirten Haley, bu iki ülkenin kaçırma, işkence, yargısız infaz, hava saldırıları, varil bombaları ve kimyasal silah saldırılarına yardım ettiğini savundu.

Bütün dünyanın Suriye rejiminin vahşetinin farkında olduğunu vurgulayan Haley, "Rusya'nın da bize katılma zamanı geldi." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.