“Burada Namuslara El Uzatılıyor, Taliban Ve El Kaide’yi Yardıma Çağırıyorum”

“Burada Namuslara El Uzatılıyor, Taliban Ve El Kaide’yi Yardıma Çağırıyorum”

Birleşik Cihat Konseyi Lideri Seyyid Selahaddin, giderek artan Hint saldırılarına karşı Taliban ve El Kaide’yi Keşmir’e, Hindistan’a karşı savaşa çağırdı.

Seyyid Selahaddin "Eğer El Kaide, Taliban ya da herhangi bir diğer örgüt yahut ülke yardım elini mazlum Keşmir’e uzatırsa, hüsnü kabul görecektir" şeklinde konuştu.

Birleşik Cihat Konseyi, aralarında Hareketul Ensar, Hizbul Mücahidin, Cemaatul Mücahidin, El Cihat, El Berk, El Bedr, İhvanul Müsalmin ve Tahrikul Mücahidin gibi örgütlerin de bulunduğu ondan fazla cihat yanlısı örgütün birleşmesinden oluşuyor.

Hindistan Ordusunun Keşmir’de 'terör saltanatı' sürdüğünü ifade eden Seyyid Selahaddin "6 bin sahipsiz mezar, günlük katliamlar, kadınlara sarkıntılık ve kundaklama olayları yaşanıyor" dedi.

Seyyid Selahaddin sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: "Uluslararası hiçbir forumda hiçbir söylevimiz olmadı. Böylesi bir durumda bize düşmanımıza karşı yardım edecek herhangi birini ya da herkesi kabullenmekten başka çaremiz yok."

Aynı zamanda Hizbul Mücahidinin lideri olan Seyyid Selahaddin, Keşmir’in Muzafferabad kentinde 'Şehitler Gününü' kutlamak için toplanan kalabalığa konuşma yaptı.

Selahaddin, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’in Keşmirlilerin ortaya kotduğu fedakarlıklara karşı duyarlı olması gerektiğini belirtti.

Birleşik Cihat Konseyi Lideri ayrıca Başbakan Navaz Şerif’in Hindistan Başbakanı Modi’ye karşı tek taraflı meyil göstermesinin Keşmirlileri incittiğini ve davalarına zarar verdiğini ifade etti.

Siyasi mücadeleye karşı olduğunu belirten Seyyid Selahaddin, şu ana kadar yürütülen 150 görüşmenin sonuçsuz kaldığını hatırlatarak kendileri için tek yolun silahlı mücadele olduğunu kaydetti.

Kaynak: Asyanın Sesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.