Japonya'dan sonra nüfusu en hızlı yaşlanan ülke Almanya

Japonya'dan sonra nüfusu en hızlı yaşlanan ülke Almanya

Uluslararası Para Fonu (IMF), Almanya’ya artan vergi gelirlerini yeterince yatırıma dönüştürmediği eleştirisinde bulunarak ülkenin yaşlandığına dikkat çekti.

IMF raporunda Almanya ekonomisinin büyümeye devam ettiği ancak yatırımların aynı oranda artış göstermediğine dikkat çekildi.

Raporda Almanya’nın bütçe fazlasını altyapı yatırımlarına kaydırması halinde ekonomideki canlanmanın artacağı bunun da maaş artışlarına ve Euro Bölgesi enflasyonuna olumlu yansımaları olacağı öngörülüyor.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ülkesinin yeterince yatırıma odaklanmadığı eleştirilerini reddetti.

Her yıl Almanya hükumetiyle istişari görüşmelerden sonra ekonomiye ilişkin raporunu açıklayan IMF, Alman hükümetini çocuk yardımcı ve mültecilerin entegrasyonu alanlarında da daha fazla yatırım yapmaya teşvik ediyor.

Raporda ayrıca Almanya’nın hızla yaşanan nüfus problemine de değiniyor. IMF, Japonya’dan sonra dünyada nüfusu en hızlı yaşlanan ülke Almanya’ya emeklilik sistemini daha cazip kılarak insanların daha uzun çalışmalarının sağlanması tavsiyesinde bulunuyor.

Kaynak: Euro News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.