Ezher Şeyhi Papa'yı Ziyaret Edecek

Ezher Şeyhi Papa'yı Ziyaret Edecek

Ezher Şeyhi Tayyib, Katolik'lerin lideri Papa'yı ziyaret edecek. Tayyib'in bu ziyareti, Ezher Şeyhliği'nde bir ilk olma özelliği taşıyor.

Ezher Şeyhliğinden yapılan yazılı açıklamada, bugün gerçekleşmesi planlanan Franciscus-Tayyib görüşmesinde "barışın yayılması, ortak yaşam ve halklar ile toplumlar arasındaki diyalog kültürü" konularının ele alınacağı kaydedildi.

Dünya Bülteni'nin haberine göre, ikili görüşmenin ardından Vatikan'daki yetkililer ile Ezher yetkililerinin 1989'da taraflar arasında imzalanan anlaşma gereği Din Kurumları Ortak Çalışma Komitesinin yeniden etkinleştirilmesi konusunu görüşmek üzere bir araya geleceği ifade edildi. Bu ziyaretin Ezher Şeyhliği için bir ilk olma niteliği taşıdığı öğrenildi.

Ezher, Papa 16. Benediktus'un İslam dini hakkındaki açıklamalarının ardından, 2006'da Vatikan ile ilişkilerini dondurma kararı almıştı. Ezher bu kararını 2008'de değiştirmişti. Ezher Şeyhi Tayyib, 2011'de Mısır'daki Hristiyanları hedef alan patlamanın ardından Hristiyan grupları koruma çağrısı yapan Papa'yı, Mısır'ın iç işlerine karışmakla suçlamış ve Ezher-Vatikan arasındaki diyaloğu askıya almıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.