Trump: Bana karşı yapılan cadı avı ülkeyi bölüyor

Trump: Bana karşı yapılan cadı avı ülkeyi bölüyor

ABD başkanı Donald Trump, Rusya bağlantısı iddialarıyla ilgili konuşarak bunun ülkeyi böldüğünü düşündüğünü ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump, Kolombiya Cumhurbaşkanı Juan Manuel Santos ile Beyaz Saray’da ortak basın toplantısı düzenledi.

Adalet Bakanlığı’nın Rusya’nın ABD seçimlerini etkilemeye yönelik iddialar üzerine açılan soruşturmayı yürütmek üzere özel yetkili savcı atamasına ilişkin bir soruya Trump, “Atamaya saygı duyuyorum ancak konunun tamamı bir cadı avı. Benimle kampanyamla, 'kendi adıma konuşuyorum', Ruslar arasında gizli bir anlaşma söz konusu değil, sıfır. Bu, ülkeyi bölüyor diye düşünüyorum. Bunlar ve benzeri bir çok şeyden dolayı ülkenin oldukça bölünmüş olduğunu görüyorum. Rusya ile gizli bir anlaşma yok, inanın bana.” dedi.

Kararı sabah saatlerinde Twitter hesabı üzerinden de “cadı avı” olarak niteleyen Trump, görevden alınan eski Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey’e Rusya soruşturmasını kapatması talebinde bulunduğuna dair iddialara da tepki gösterdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.