AK Parti'de ikinci Erdoğan dönemi başladı

AK Parti'de ikinci Erdoğan dönemi başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adalet ve Kalkınma Partisi 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde yeniden partinin genel başkanlığına seçildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde 1370 delegenin imzasıyla genel başkanlığa tek aday olarak gösterilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1414 oyla yeniden partinin genel başkanlığına seçildi. Erdoğan seçim sonrasında delegelere hitaben yaptığı teşekkür konuşmasında "Yeni dönemde daha büyük işler başaracağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parti genel başkanı seçilmesiyle Türkiye'de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişte önemli bir adım daha atılmış oldu. Erdoğan 16 Nisan'daki Anayasa referandumunun mümkün kılmasıyla 2 Mayıs'ta kurucusu olduğu AKP'ye yeniden üye olmuştu.

Ankara'dan ve şehir dışından otobüslerle gelen çok sayıda AKP'li, sabah erken saatlerden itibaren Kongre'nin yapılacağı Ankara Spor Salonu önünde toplandı.

Olağanüstü kongre, T.C. Cumhurbaşkanlığı'nın resmi twitter hesabı üzerinden de canlı olarak yayınlandı.

Cumhurbaşkanı'nın konuşmasından öne çıkan kısımlar şunlar;

"SIÇRAMA DÖNEMİ OLACAK"

"Bu kongremiz, yeni bir başlangıçtır. Hem parti çalışmalarımızda hem ülkemize ve milletimize yapacağımız hizmetlerde yeni bir döneme giriyoruz. Önümüzdeki aylar Türkiye'nin terörle mücadeleden ekonomiye, hak ve özgürlüklerin genişletilmesinden yatırımlara kadar her alanda adeta bir sıçrama dönemi olacaktır.

"MİLLETİMİZİN MESAJINI ALDIK"

Yolumuzun doğruluğundan şüphemiz asla yok.Herhangi bir aksaklık gördüğünde vatandaşımız bize mesajı veriyor. Biz de millete tepeden bakılamayacağının bilinci ile bu mesajın gereğini her seferinde yerine getirdik. 16 Nisan'da bir mesaj daha verdi. Yeni yönetim sistemini desteklediği ama 2019 için çok daha fazla çalışmamız gerektiğidir. Biz milletimizin bu mesajını da aldık. Reformları süratle hayata geçirmekte kararlıyız. "

Kongrede, tek gündem maddesi genel başkanlık seçimi değildi. Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) da yeniden şekillendi, parti tüzüğünde 11 maddelik değişiklik yapıldı. Parti tüzüğünün 4. maddesine, 16. fıkra olarak "AKP, temel amaç ve hedefler doğrultusunda, 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' anlayışını sarsılmaz bir ilke olarak kabul eder" ibaresi eklendi.

Kongrede tüzük de değişti

Parti tüzüğünde genel başkan vekilliği getirildi, tüzüğe "genel başkan vekili, MKYK üyeleri arasından genel başkan tarafından belirlenir. Genel başkan vekili, genel başkanın verdiği görevleri ifa eder, yetkileri kullanır. Genel başkanın yokluğunda genel başkan vekili, MKYK ve MYK toplantılarına başkanlık eder" ibaresi konuldu. Erdoğan'ın genel başkan seçilmesiyle Binali Yıldırım'ın yeni dönemdeki unvanı "AKP Genel Başkan Vekili" oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.