Trump'tan 'İsrail'in başkentidir' dediği Kudüs'e ziyaret

Trump'tan 'İsrail'in başkentidir' dediği Kudüs'e ziyaret

Ocak ayında ABD Başkanlığını devralan Trump, Suudi Arabistan'a gerçekleştirdiği iki günlük ziyaretin ardından İsrail'e geçecek. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın yarın Vatikan'a hareketinden önce de Filistin topraklarına bir ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor. 

Kıyamet Kilisesi ve Ağlama Duvarı'nı ziyaret edecek

Trump, bugün öğleden sonra ise Kudüs'te Hristiyanların en mukaddes mekanı olarak bilinen Kıyamet Kilisesi'ni ziyaret edecek. Sonrasında ise ABD Başkanı Trump, aynı noktaya yüz metre uzaklıktaki Yahudilerin Ağlama Duvarı'nı da ziyaret etmesi bekleniyor.

Mahmud Abbas ile görüşme

Trump Salı günü Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmek üzere Batı Şeria'daki Beytüllahim kentine geçecek. Geçenlerde ABD Başkanı Trump ile Washington'da yaptığı görüşme sonrası bir demeç veren Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Yakında Beytüllahim'e yapacağı ziyareti iple çekiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.


Hamas'ın yeni siyaset belgesini yırtarak yanındaki çöp kutusuna atan İsrail Başbakanı Netanyahu

"Kudüs İsrail'in başkentidir"

Trump'ın İsrail ziyareti öncesinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan bir açıklamada, "Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak kalacağı" ifade edilmişti. Yine İsrail Başbakanı Netanyahu kendi yaptığı bir diğer açıklamada, "Tüm dünyaya açık bir şekilde söylüyorum, Kudüs her zaman İsrail'in başkentidir ve sonsuza kadar da başkenti olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"Barışın sağlanması için büyük bir ciddiyetle çalışıyorum"

Geçtiğimiz günlerde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yakınlığıyla bilinen Israel HaYom gazetesine konuşan Trump, "İsrail-Filistin barışının sağlanmasına ilişkin büyük imkanların olduğuna inanıyorum. Ben İsrail halkını seviyorum. Nihai anlamda İsrail ile Filistin halkları arasında barışın sağlanması için büyük bir ciddiyetle çalışıyorum. Barışın, herkesin umduğundan daha erken tesis edilmesini umuyorum." ifadelerini kullanmıştı.

ABD Başkanı'nın seyahat programı şöyle:

22-23 Mayıs: Tel Aviv, Kudüs ve Batı Şeria

24 Mayıs: Roma ve Brüksel. (Vatikan'da Papa ile de görüşecek)

25 Mayıs: Brüksel'de NATO zirvesi.

26 Mayıs: Sicilya'da G7 toplantısı

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.