Hızlı büyüyen Facebook, içerik kontrolünü elde tutamıyor

Hızlı büyüyen Facebook, içerik kontrolünü elde tutamıyor

İngiliz The Guardian gazetesi, Facebook’un moderatörleri için hazırladığı ve gizli ilkelerinin yazılı olduğu bir rehber kitaba ulaştı.

İngiliz The Guardian gazetesi, dünyada 2 milyardan fazla kullanıcı bulunan Facebook’un moderatörleri için hazırladığı ve gizli ilkelerinin yazılı olduğu bir rehber kitaba ulaştı.

İlk kez ulaşılan iç yazışma türündeki bu rehber, sosyal medya devinin etik kuralları tartışmasını alevlendirecek nitelikte.

Belgeler, Facebook’un şiddet, nefret söylemi, pornografi, ırkçılık ve kullanıcının kendine zarar verdiği anları yansıtan paylaşımlara ilişkin politikasını gözler önüne seriyor.

Uzman tavsiyeleri ile hazırlandığı belirtilen rehber kitapta, Facebook’un rahatsız edici içeriklerle başa çıkma yöntemi ve gizli kuralları yer alıyor.

Belgelere göre, Facebook moderatörleri, kendilerine zarar veren kullanıcılarının paylaşımlarını engellemiyor, zira psikolojik gerginlik içinde olan kullanıcılarını yasaklamak ya da cezalandırmak istemiyor.

Görüntüler ancak kişiye yardım etme olanağı kalmadığında kaldırılıyor.

Uzmanlar, çok hızlı büyüyen Facebook’un içerik kontrolünü elde tutamadığı konusunda ciddi uyarılarda bulunuyor.

Daha önce de, Facebook kullanıcısı Taylandlı bir babanın 11 aylık kızını ve ardından kendisini vurduğu anları Facebook üzerinden canlı olarak paylaşması, yine Facebook üzerinden yaşlı kurbanını nasıl öldürdüğünü anlatan Cleaveland katili, Facebook’un etik rolü konusunda tartışmalara yol açmıştı.

Kaynak: Euro News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.