Yemen'de çatışmalar Sana'nın doğusuna sıçradı

Yemen'de çatışmalar Sana'nın doğusuna sıçradı

Yemen'in başkenti Sana'nın doğusu ve Taiz ilinde çatışmalar şiddetleniyor.

Yemen'in başkenti Sana'nın doğusu ve Taiz ilinde çatışmalar şiddetleniyor

İran'ın desteklediği Husiler (Ensarullah Hareketi) ve Ali Abdullah Salih'e bağlı güçler ile Yemen hükümet güçleri arasında başkent Sana'nın kuzeydoğusundaki Nihm kentinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Bölgedeki çatışmalar bugün sabahın erken saatlerinden beri şiddetli bir şekilde devam ederken, Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu'na ait savaş uçaklarının da Husiler ve Salih güçlerine karşı hükümet güçlerine yoğun hava desteği sağladığı bildiriliyor.


Nihm kenti başkent Sana'nın kuzeydoğusunda yer alıyor

Arap Koalisyonu'na ait savaş uçaklarının bölgedeki çatışmalara destek vermek için düzenlediği hava saldırılarında, Husi ve Salih güçlerine ait olduğu bildirilen, 2 zırhlı ve 1 uçaksavar monte edilmiş aracın imha edildiği bildirildi.

Taiz'deki çatışmalarda 6 sivil yaşamını yitirdi

Ülkenin batısındaki Taiz ilinin doğusunda devam eden çatışmalarda ise, dün akşam saatlerinde Husi-Salih güçlerinin gerçekleştirdiği top atışlarında 6 sivil yaşamını yitirdi, 11 sivil de yaralandı. Top atışlarının bir yolcu otobüsünü ve bölgedeki bir caminin yakınlarını hedef aldığını belirten kaynaklar, yaralıların durumunun ağır olduğunu ifade etti.


Ülkenin batısındaki Taiz kenti

"Husiler gelişigüzel atışlar gerçekleştiriyor"

Taiz kenti doğusunda yaşayan sivillerin aktardığına göre İran destekli Husiler ve Salih güçleri, kentin doğusunda sivillerin yaşadığı alanlara yönelik tank ve diğer ağır silahlarla gelişigüzel atışlar gerçekleştiriyor. 

Barış görüşmelerinin başladığı duyurulmuştu

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed daha önce BM'nin, Yemen'de ramazan öncesinde ateşkese varılması için taraflar arasında barış görüşmelerinin yeniden başlamasına çalıştığını duyurmuştu.

Ayrıca, Yemen'deki anlaşmazlığın çözümü için taraflar arasında geçen yıl Kuveyt'te ABD gözetiminde gerçekleşen görüşmeler 90 gün sürmüş ancak görüşmelerde bir sonuç alınamamıştı.


Yemen'de ortalama son durum

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.