"'Müminlerin emiri' Trump, size dininizi öğretmeye geldi"

"'Müminlerin emiri' Trump, size dininizi öğretmeye geldi"

Donald Trump'ın Suudi Arabistan ziyareti ve karşılanış şekli İslam dünyasında tepki çekti. Hani es Sibaî de ziyarete yönelik sert eleştirilerde bulundu.

ABD'nin yeni devlet başkanı Donald Trump'ın Suudi Arabistan ziyareti, ziyaretten günler önce ülkenin ABD bayraklarıyla donatılması ve Trump'ın ülkede karşılanış şekli İslam dünyasında birçok kesimin tepkisini çekti. Donald Trump'ın ziyaretinde İslam ile ilgili bir konuşma da yapması, Müslüman ülkelerin yöneticilerine yönelik tepkiyi doruğa çıkardı.

"Trump ile görüşmek için Riyad'a koşuştular"

Küresel cihat destekçilerinin fikirlerine önem verdiği isimlerden Hani es Sibai de söz konusu ziyarete sert tepki gösteren isimler arasındaydı. Sibai'nin sosyal medyada yayınlanan ifadelerinde özellikle İslam alemindeki yöneticilere yönelik ağır sözler yer aldı. Sibai, Trump'ın da katılacağı görüşmelerde yer almak üzere Riyad'a giden yöneticileri "yalan yolla İslam’a nispet edilen elliden fazla devlet yöneticisi Riyad’a koşuştu" ifadeleriyle hedef aldı.

"Kralların tahtının direği: Trump"

ABD'nin, bölgedeki yöneticilerin mevkilerini muhafaza eden yegane güç olduğuna yönelik yaygın eleştiriyi tekrarlayan Hani es Sibai, bu yöneticiler ile ABD arasındaki ilişkiyi şöyle niteledi: "Velinimetleri, tahtlarının direkleri, karınlarını şişiren Trump..."

"Mü'minlerin emiri Trump din öğretip dolarları teslim aldı"

Sibai, bölge yöneticilerinin "köleler", ABD devlet başkanı Trump'ın da onların "halifesi" olduğunu ifade ederek, bu liderlerin Trump'ı "Mü'minlerin emiri" olarak gördüğünü ve ABD'ye yüklü miktarda para ödediklerini şu sözlerle dile getirdi: "Kölelerin, haç ve dolara sarılan halifeleri Trump’a boyun eğmeleri gerekmektedir! “Müminlerin emiri” Trump’ın, onlar (İslam dünyasındaki yönetciler) için razı olduğu dini onlara öğretme karşılığında, ABD'ye 460 milyar dolarlık cizyenin kaporasını teslim almış bulunmaktadır." Sibai Trump'ın İslam hakkındaki konuşmalarını da böylece eleştirdi.

"Siz hükmettikçe şehirlerimiz esir kalacak"

ABD'ye karşı böyle bir tavır takınan yöneticilerin, İslam dünyasındaki sorunların birincil kaynağı olduğunu belirten Hani es Sibai, bu yöneticilerin hastalıklı kimseler olduğunu belirtti: "Bu hastalıklı beşerler Müslüman beldelerine hükmettiği sürece, Kudüs, Bağdat, Şam, Kahire, San’a ve diğer şehirlerimiz özgürleştirilemeyecektir!"

Trump ziyareti büyük tepki topladı

Göreve gelmeden önce seçim kampanyasında İslam ve Müslümanlar hakkında sert sözler sarfeden Trump'a yönelik samimi tavır, İslam dünyasındaki halkların da tepkisini çekmiş görünüyor. Sosyal medya vasıtasıyla birçok kişi, başta Suudi Arabistan yönetimi olmak üzere birçok yöneticiye yönelik sert eleştirilerde bulunuyor. ABD devlet başkanı Donald Trump'ın ziyaretinin ve İslam dünyasındaki yöneticilerin ziyaret sırasınca sergiledikleri tutumun, son yıllarda halk nezdinde günden güne itibar kaybetmekte olan yöneticilerin hanesine yeni bir eksi olarak yazılacağı düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.