IŞİD Irak'ta ABD'nin eğitim üssüne saldırdı

IŞİD Irak'ta ABD'nin eğitim üssüne saldırdı

IŞİD Irak'ın Diyala ilinde ABD Ordusu'nun yerel güçlere eğitim verdiği askeri üsse saldırdı.

IŞİD Irak'ın Diyala ili doğusundaki Beledruz ilçesinde yer alan, ABD Ordusu'nun Bağdat hükümeti güçlerine eğitim verdiği Karkuş Askeri Üssü'ne yönelik saldırı gerçekleştirdi. 


Karkuş Askeri Üssü'nün olduğu Beledruz ilçesi

Karkuş Askeri Üssü, ABD askerlerinin yerel güçlere eğitim verdiği üs olarak da biliniyor. Üsse bu sabah 4 kişi tarafından gerçekleştirilen saldırıda yerel kaynakların aktardığına göre 1'i Yarbay rütbesinde toplamda 8 Irak askeri öldü. Askeri üssün içinde uzun bir süre devam eden çatışmalarda birçok askeri araç yanarak kullanılamaz hale geldi.

Çatışmaların devam ettiği sırada Bağdat hükümeti güçleri üs çevresinde de geniş kapsamlı güvenlik önlemleri aldılar. Üsse giden bazı yollar olası bir ikinci sızma girişiminin önüne geçmek için bir süreliğine kapatıldı.

"Saldırganların hepsi öldürüldü"

Yerel haber kaynaklarında yer alan bilgiye göre, Iraklı yetkililerin yaptığı açıklamada saldırganların hepsinin öldürüldüğü ifade edildi. 

"Çatışmalar 7 saat sürdü"

Öte yandan saldırı sonrası açıklama yapan IŞİD'e bağlı Ama'k Ajansı, 4 kişi ile düzenlenen saldırıların 7 saat sürdüğünü iddia etti. Askeri üs içindeki çatışmada onlarca Irak askerinin öldüğünü ve yaralandığını iddia eden Ama'k Ajansı, 13 askeri aracın da yakılarak kullanılamaz hale getirildiğini ekledi.


Askeri üsse yönelik saldırıyı gerçekleştiren IŞİD mensupları (Kaynak: A'mak Haber Ajansı)

"ABD askerlerinden zarar görenlerin olup olmadığı bilinmiyor"

IŞİD'e bağlı A'mak ajansı yaptığı açıklamanın devamında, Karkuş Askeri Üssü'ne yönelik düzenlenen saldırıda ABD askerlerinden zarar görenlerin olup olmadığı ile ilgili bir bilgiye ulaşılamadığını ekledi.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.