Suriye'de Şii milisler ilerliyor: Hedef ABD bağlantılı askeri kamp mı?

Suriye'de Şii milisler ilerliyor: Hedef ABD bağlantılı askeri kamp mı?

İran destekli Şii milisler Ürdün, Suriye ve Irak sınırlarının kesiştiği bölgeye doğru ilerleyişlerini sürdürüyor.

Esed rejimi bağlantılı, İran destekli Şii milisler; Suriye, Ürdün ve Irak sınırının kesiştiği bölgeye doğru Suriye çölünden ilerleyişlerine devam ediyor. Şii milislerin, ABD destekli Özgür Suriye Ordusu unsurlarının bulunduğu Tanf askeri kampına doğru ilerleyişi uluslararası kamuoyunda endişeye sebep oluyor.

Rusya, İran ve Esed rejimi ilerliyor

Suveyde bölgesinde Rus birliklerinin konuşlanması ve Rusya bayrağının dalgalanması, aralarında İran Devrim Muhafızları mensuplarının da bulunduğu Şii milislerin ilerleyişi ABD destekli unsurların ve muhtemelen ABD'ye bağlı birliklerin de yer aldığı bölgede büyük bir gerginliğin habercisi olarak yorumlanıyor. Suveyde'nin sınıra yakın bölgesinde Rusya'nın bir askeri kamp kuracağı da iddialar arasında.

İran destekli el Abdal milislerinin de, Irak sınırındaki Tanf yolunda olduğu belirtildi. Batı Kalamun'dan sınıra doğru ilerleyen milisler bölgeden fotoğraflarını yayınladı.

Rejim generalleri bölgede

Suriye muhalefeti kaynakları, Esed rejimi unsurlarının da Suveyde'den Tanf'a doğru ilerlediğini rapor etti. Rejim ordusuna bağlı birçok generalin de harekatlarda yer almak üzere bölgeye intikal ettiği ifade ediliyor. Üç ülkenin sınırının kesiştiği bölgeye doğru düzenlenecek saldırılarda yer almak üzere bölgeye rejime bağlı generallerden İsam Zahreddin ve Süheyl Hasan'ın da geldiği bildiriliyor.

Bölgede rejim, Rusya ve İran unsurlarının ilerleyişi sürerken bir sonraki hamlenin ne olacağı ve ABD'nin bu hamlenin karşısında durup durmayacağı tartışma konusu.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.