Hulusi Akar 'Denizkurdu' tatbikatına katıldı

Hulusi Akar 'Denizkurdu' tatbikatına katıldı

Gece atışları sonrası açıklama yapan Orgeneral Akar, "Terör örgütleriyle de en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecek" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Denizkurdu 2017 Tatbikatı kapsamında Marmaris açıklarında yapılan gece atışlarını takip etti, geceyi Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait fırkateynde geçirdi. Orgeneral Akar, "Teröristle mücadele harekatı PKK/PYD/YPG'nin yanı sıra FETÖ ve DEAŞ terör örgütleriyle de en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir." dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, gece atışlarının başarıyla tamamlanmasının ardından yaptığı değerlendirmede, TSK tarafından icra edilen her türlü harekatın uluslararası hukuka uygun planlanarak gerçekleştirildiğini belirtti. 

Orgeneral Akar, şunları kaydetti:

"Silahlı kuvvetler olarak icra edilen faaliyetlerde tüm komşularımızla iyi komşuluk ilişkileri tesis ederek ülkeler arası dostluk ve barışı idame ettirmek her zaman göz önünde bulundurduğumuz temel bir prensip olmuştur. Türk Silahlı Kuvvetleri, üç tarafı denizlere açılan ülkemizin hak ve menfaatlerinin korunmasında daima milletin emrinde ve verilecek her türlü göreve hazırdır."

Denizkurdu 2017 Tatbikatı ile bunun bir kez daha gösterildiğini ifade eden Akar, "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz başta Suriye ve Irak olmak üzere gerek yurt içi gerek yurt dışında teröristle mücadele harekatına aralıksız devam ediyor. Diğer taraftan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı da mavi vatanda ülkemizin hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla modern donanımlı platformları ve eğitimli personeliyle gece gündüz demeden çalışıyor. Teröristle mücadele harekatı PKK/PYD/YPG'nin yanı sıra FETÖ ve DEAŞ terör örgütleriyle de en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir." diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.