'Türk şiddeti' açıklaması sonrası Ankara-Washington hattı gerildi

'Türk şiddeti' açıklaması sonrası Ankara-Washington hattı gerildi

"Profesyonelliğe aykırı saldırgan davranışlar bugün Bakanlığımıza çağrılan ABD Büyükelçisi nezdinde sözlü ve yazılı olarak protesto edilmişdir"

Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Türkiye Büyükelçisi John Bass'ın bakanlığa çağrıldığını ve Washington'da Türkiye Büyükelçiliği konutu önünde yaşanan olaylarda ABD güvenlik personelinin davranışlarıyla ilgili kendisine sözlü ve yazılı olarak protesto verildiğini açıkladı.

Açıklama, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un olaylarla ilgili "Türk şiddeti tek kelimeyle bir şekilde kabul edilemez" ifadelerinin ardından geldi.

Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinde yer alan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz hafta Vaşington'u ziyareti sırasında, Büyükelçilik Kançılaryası önünde ABD güvenlik personelinin Sayın Bakanımızın yakın koruma ekibine karşı yerleşik diplomatik kural ve teamüller hilafına sergilemiş oldukları profesyonelliğe aykırı saldırgan davranışlar bugün Bakanlığımıza çağrılan ABD Büyükelçisi nezdinde sözlü ve yazılı olarak protesto edilmiş, ABD makamlarının bu olayı soruşturması ve gerekli açıklamanın tarafımıza yapılması resmen talep edilmiştir".

Tillerson: Türk şiddeti kabul edilemez

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson Washington'da Türkiye Büyükelçiliği konutu önünde yaşanan arbedeyle ilgili Fox News televizyonuna açıklama yaptı.

Tillerson,Türkiye Büyükelçisi Kılıç'ın ABD Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını söyledi ve "Türk şiddeti tek kelimeyle kabul edilemez" dedi.

Tillerson, "Halen süren bir soruşturma var. Soruşturmanın sonucunun ne olacağını göreceğiz. Türkiye Büyükelçiliği önünde olanlarla ilgili dehşete düştüğümüzü ilettik" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetçi Senatör John McCain ise Kılıç'ın "ABD'den atılması gerektiğini' söyledi. McCain, "Böyle bir şey diplomatik olarak karşılıksız bırakılamaz. Burası Türkiye değil. Burası bir üçüncü dünya ülkesi değil" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.