ABD'den Yemen'de operasyon: İnsansız hava araçları ve Apache helikopterler kullanıldı

ABD'den Yemen'de operasyon: İnsansız hava araçları ve Apache helikopterler kullanıldı

ABD Ordusu Yemen'in Beyda ve Marib illerine yönelik hava saldırıları düzenledi.

ABD Ordusu'na ait insansız hava araçları ve Apache tipi saldırı helikopterleri bugün sabahın erken saatlerinde Yemen'in Beyda ve Marib illerinde belli bölgelere hava saldırıları düzenledi. Düzenlenen hava saldırılarında El Kaide'nin Arap Yarımadası yapılanmasının hedef alındığı bildiriliyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, ABD'ye ait insansız hava araçları bölge saati ile sabah 03:00 sularında Beyda ilindeki hedeflere yönelik hava saldırıları gerçekleştirdi. İnsansız hava araçları ile düzenlenen saldırıların ardından bölgenin Apache helikopterlerle de ateş altına alındığı ifade edildi. 

Öte yandan aynı gün sabahın ilk saatlerinde ABD'ye ait insansız hava araçları Marib ilinde birkaç noktaya daha hava saldırısı düzenledi. Marib ilinde kabile bölgelerine yönelik düzenlenen insansız hava saldırılarının ardından bölge Apache helikopterlerle yoğun ateş altına alındı. Düzenlenen hava saldırılarında bölgedeki bazı evlerin büyük çapta maddi hasar gördüğü ifade ediliyor.

"7 El Kaide üyesi öldürüldü"

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada düzenlenen hava operasyolarında El Kaide'nin Arap Yarımadası yapılanmasının hedef alındığı ifade edildi. Yine açıklamada, saldırılarda 7 El Kaide üyesinin öldürüldüğü ifadeleri yer aldı.

"Operasyonun amacı istihbarat toplamaktı"

Hava saldırıları ile ilgili Reuters'a bilgi veren ABD'li askeri yetkililer, operasyonların amacının "El Kaide'nin amacı ve niyetlerine yönelik istihbarat toplamak" olduğunu söyledi.

29 Ocak'taki indirmede çok sayıda sivil ölmüştü

ABD Ordusu'na bağlı Özel Kuvvetler ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) güçleri 29 Ocak'ta Yemen'in Beyda ilinde bir indirme operasyonu gerçekleştirmişti. Kayfe bölgesine yönelik gerçekleştiren gece indirmesi başarısızlık ile sonuçlanmış, çıkan çatışmada ABD güçlerinden ölen ve yaralananlar olmuştu.

Yaşanan çatışmalarda ABD güçlerinin çok sayıda sivili öldürdüğü ortaya çıkmış, ABD güçleri geri çekilirken geride bıraktığı hava araçlarını imha etmek zorunda kalmıştı. Operasyonda ölen siviller konusunda halen net bir rakam açıklanmış değil. Ancak yerel kaynakların aktardığına göre indirme ABD'nin indirme operasyonunda en az 40 kişi yaşamını yitirmişti

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.