Erdoğan’ın eski başyaveri: Darbe bir ay öncesinden dillendiriliyordu

Erdoğan’ın eski başyaveri: Darbe bir ay öncesinden dillendiriliyordu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski başyveri kurmay albay Ali Yazıcı, darbe girişimine ilişkin dava kapsamında ifade verdi.

Darbe girişimine ilişkin dava kapsamında ifade veren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski başyveri kurmay albay Ali Yazıcı, darbe girişimini bir ay önceden dile getirenler olduğunu söyledi.

Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampusü’ndeki Ankara 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanan ‘çatı davası’nda darbe girişimini üstlenen ‘Yurtta Sulh Konseyi’nin üyesi olduğu iddia edilen 38 sanığın da aralarında bulunduğu toplam 221 sanık hakim karşısında.

Duruşmada savunma yapan Yazıcı, 5 Temmuz 2016’ya kadar Erdoğan’ın yanından hiç ayrılmadığını belirterek, “Darbe girişimi öncesi Ramazan Bayramı nedeniyle cumhurbaşkanımız iki günlük izne ayrıldı ve benimde ayrılabileceğimi söyledi. 9 Temmuzda da bir haftalık izne çıkarak Tokat’ta gittim. 14 Temmuzda Ankara’ya döndüm. Ankara’da kendi lojmanında kaldım” dedi.

‘Darbeyi 15 Temmuz’da öğrendim’

Darbe girişimini kimin gerçekleştirdiğine dair bir fikri olmadığını dile getiren Yazıcı, “Bu espriyi ben değil cumhurbaşkanı danışmanları yapıyordu. Darbe olduğunu ben 15 Temmuz’da öğrendim ama darbe bir ay öncesinden dillendiriliyordu” dedi. Ancak Yazıcı bunu kimin söylediği sorusuna yanıt vermeyi reddetti.

27 Temmuz 2015 tarihinden bu yana Erdoğan’ın başyaverliği görevini sürdüren Ali Yazıcı AA tarafından paylaşılan savcılık ifadesinde, Gülen Örgütü'yle bağının olmadığını, “Benim için Fethullah Gülen terör örgütü lideridir” sözleriyle savunurken, darbe girişimi esnasında Marmaris’te bulunan Erdoğan’ın yanına gitmemekten pişman olduğunu söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.