Hindistan ve İsrail arasında 630 milyon dolarlık silah anlaşması

Hindistan ve İsrail arasında 630 milyon dolarlık silah anlaşması

İsrailli havacılık devi IAI, devlete ait Hint savunma sanayi şirketi Bharat'la 630 milyon dolar değerinde bir anlaşma yaptı.

İsrailli havacılık devi Israel Aerospace Industry'nin (IAI), devlete ait Hint savunma sanayi şirketi Bharat'la 630 milyon dolar değerinde bir anlaşma yaptığı bildirildi. Anlaşmayla birlikte, Hint Donanması'na ait 4 savaş gemisine, Barak-8 hava savunma sisteminin deniz versiyonunun yerleştirileceği öğrenildi.

Kırım Haber Ajansı'nın haberine göre; Nisan ayında IAI, Hint Ordusu'yla İsrail savunma sanayi tarihinin en büyük anlaşmasını yaptığını açıklamıştı. Söz konusu anlaşma, MRSAM türü savunma sistemlerini ve Hint uçak gemileri için LRSAM türü uzun menzilli yerden havaya füzeleri kapsıyordu.

IAI Başkanı Joseph Weiss konuyla ilgili olarak, "Şirketimizin hava ve füze savunma sistemlerindeki küresel liderlik pozisyonunu pekiştirirken, son on yılda Hint Ordusu ve IAI arasında imzalanan bu tür anlaşmalara bir yenisini ekliyoruz. Ayrıca yeni anlaşmayla birlikte Hint endüstrisiyle olan işbirliğimizi "Hindistan'da üret" politikasıyla yeni bir boyuta taşıyoruz. İki ülke silahlı kuvvetleri ve savunma sanayindeki yakın işbirliği önümüzdeki dönemde de devam edecek." şeklinde konuştu

Geçtiğimiz 25 yılda, IAI ile Hint Ordusu ve savunma sanayi şirketleri arasında pek çok stratejik işbirliği projeleri gerçekleştirilmişti. Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin ithalat oranını düşürme stratejisine uygun olarak "Hindistan'da üret" politikasıyla birlikte yeni dönemde savunma sanayi alanında İsrail'den teknoloji transferinin gerçekleşeceği değerlendiriliyor. Öte yandan Modi'nin Temmuz ayında gerçekleştirilmesi beklenen Kudüs ziyaretinde iki ülke arasında yeni büyük anlaşmaların söz konusu olabileceği düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.