El Kaide'ye karşı indirme operasyonunda 7 ABD askeri öldü

El Kaide'ye karşı indirme operasyonunda 7 ABD askeri öldü

ABD'nin Yemen'de Salı günü gerçekleştirdiği indirmede çıkan çatışmalarda 7 ABD askerinin öldüğü belirtildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığınca (CENTCOM), ABD Özel Kuvvetleri'nin, Yemen'in Marib ilinde indirme operasyonu gerçekleştirdiğini açıkladı. Marib ilindeki kabile bölgelerine yönelik dün düzenlenen operasyona ABD Ordusu'na ait insansız hava araçları ve Apache saldırı helikopterleri yoğun destek sağladı.


Başkent Sana'nın doğusundaki Marib ili

"Operasyona BAE güçleri de katıldı"

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre ABD'nin başkent Sana'nın doğusundaki Marib ilinde El Kaide hedeflerine yönelik düzenlediği indirme operasyonuna Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) güçleri de destek verdi. Yine yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre operasyona Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu'na ait savaş uçakları da destek verdi.

"Operasyonda 7 ABD askeri öldü"

Yerel kaynakların görgü tanıklarına dayandırdıkları bilgiye göre, ABD'nin gerçekleştirdiği indirme operasyonu sırasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ve bu çatışmalarda 7 ABD askerinin öldüğünü ifade ediyor. Yine aynı kaynaklar yaşanan çatışmalarda Birleşik Arap Emirlikleri askerlerinden de yaralananların olduğunu aktarıyor.

"Operasyon sırasında oldukça güçlü bir direnişle karşılaştık"

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Jeff Davis operasyon ile ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu saldırıda birçok ABD askerinin yaralandığını söyledi. Yaralı askerlerin sayısı konusunda bilgi vermeyen Davis, "operasyon sırasında oldukça güçlü bir direnişle karşılaştık" ifadelerini kullandı.

Sözcü Davis, Yemen'in Marib ilinde gerçekleştirilen bu indirme operasyonu için "ABD özel kuvvetlerinin Yemen toprakları içinde en derine indikleri operasyon" dedi.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.