Muhaliflerin kalesi Idlib'ten fotoğraflar

Muhaliflerin kalesi Idlib'ten fotoğraflar

Suriye'nin kuzeyinde yer alan Idlib, muhaliflerin kontrolünde bulunan tek vilayet başkenti olma özelliğinde.

Suriye'de muhaliflerin kontrol altında tuttuğu Idlib kenti Islah Haber tarafından görüntüledi.

Burası İdlib şehir merkezinin meydanı, trafik yoğun olduğundan dolayı trafik görevlileri sürekli olarak yaya, motorsiklet ve araç geçişlerini kontrol etmek durumunda kalıyor. İdlib ve civar ilçelerinde en fazla kullanılan taşıt ise motorsikletler göze çarpıyor.



Şehrin merkezi yerlerinde hasar gören meydanlardaki çalışmalar devam ederken, insanların alışveriş ve ihtiyaçlarının giderilmesi için güvenliğin tesis edilmesi yönetimin öncelikleri arasında.

Şehirde toplu taşıma araçları olarak minibüs, otobüs, dolmuş ve taksiler göze çarparken, bombardımanın  kısmen durması, hayatı biraz olsun normale döndürmüşe benziyor.

Şehirde ihtiyaç sahipleri için devamlı olarak yerel yönetim tarafından ücretsiz yemek dağıtımı yapılıyor. Ara ara kesintiler yaşansa da elektriğe ulaşmak mümkün. 

Bölgede gezen muhabirler şeriat mahkemelerini fotoğraflamak istese de bu mekanların Esed rejimi, Rusya ve ABD'ye hedef olmaması için izin alamıyor.

Şehrin en meşur mekanlarından bir tanesi olan Saat Meydanı:




Bu hediyelik eşya yapma sanatına Masjid Suayb deniliyormuş, müşterilerin istediği gibi renklerde yaparak en üstünde seçtikleri herangi bir çiçekle süslenerek müşteriye takdim ediliyor.


Şehrin merkezinde yer alan binaların (özellikle sağlık merkezleri, hastane ve okul v.b) yerlerin Rusya, Esed rejimi ve ABD tarafından bombardıman altında tutulduğu bildiriliyor. Binaların yıkılmış hali yerinde dururken sivil yaşam alanlarına yönelik saldıran şer güçlerin ne kadarda acımasız oldukları gözlerden kaçmıyor.




HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.