Eş Şebab'dan Kenya'da 'sınır ötesi' saldırı: En az 3 polis öldü

Eş Şebab'dan Kenya'da 'sınır ötesi' saldırı: En az 3 polis öldü

Somali'de faaliyet gösteren Eş Şebab, Kenya sınırları içerisinde Kenya polisine yönelik bombalı saldırı gerçekleştirdi.

Somali ağırlıklı faaliyet gösteren Eş Şebab hareketi, ülke içerisinde olduğu gibi komşu ülke sınırları içerisinde de saldırılar düzenlemeye devam ediyor.

"Sınır ötesi" saldırılarda ilk hedef Kenya

Somali içerisinde grupla savaşı sürdüren Kenya, Eş Şebab'ın dış saldırılarında birincil hedef durumunda. Eş Şebab, ülke içerisinde kendisine karşı savaşan ve kimi zaman sivillere yönelik saldırılara da imza atan ülkelere karşı sıklıkla "sınır ötesi" saldırılar gerçekleştirerek "Somali'yi terk edin" mesajı veriyor. Gruba göre ülkede bulunan AMISOM misyonu, Kenya ve Etiyopya gibi ülkelerin birlikleri "işgalci" konumunda.

Garissa'da saldırı: 3 polis öldürüldü

Grubun "sınır ötesi" saldırılarına bir yenisi de bugün eklendi. Ülkenin güney komşusu olan Kenya'nın sınır bölgesi Garissa bu sabah bir bombalı saldırı ile sarsıldı. Garissa'da bulunan Liboi-Kulan yolundaki bir polis aracına düzenlenen bombalı saldırıda en az 3 Kenya polisi öldürüldü. Eş Şebab saldırıyı üstlendi. Kenya polisinin geçtiğimiz gün bölgede saldırı gerçekleşebileceğine dair uyarıda bulunduğu öğrenildi.


Saldırının gerçekleştirildiği bölge


Saldırıya uğradığı belirtilen araç

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.