Taliban'dan Kandahar saldırısı

Taliban'dan Kandahar saldırısı

Taliban geçtiğimiz gece Afganistan'ın güneyindeki Kandahar ilinde hükümet güçlerine yönelik saldırılar düzenledi.

Taliban geçtiğimiz gece Afganistan'ın güneyindeki Kandahar ilinde hükümet güçlerine yönelik saldırılar düzenledi

ABD destekli Kabil hükümet güçleri kaynaklarının aktardığı bilgiye göre, ülkenin güneyindeki Kandahar iline bağlı Meyvand ilçesinde dün gece çıkan çatışmalarda hükümet güçlerinden 13 kişi öldü 8 kişi yaralandı.


Kandahar il merkezi batısındaki Meyvand ilçesi

"Taliban 300 kişiyle saldırdı"

Hükümet güçlerinin yaptığı açıklamaya göre, Taliban en az 300 kişilik bir güçle Meyvand ilçesindeki 3 askeri merkeze yönelik saldırı gerçekleştirdi. Saldırının gerçekleştiği gece saatlerinde bölgeye sevkiyat yapıldığını belirten askeri kaynaklar, saldırı sonrasında Taliban savaşçılarından ölen ve yaralananların olup olmadığı konusunda bir bilgi vermedi.

Kandahar'da iki gün önce de bir saldırı gerçekleşmişti

Taliban'ın 23 Mayıs'ta da Kandahar iline bağlı Şavalikut ilçesinde bir askeri üsse yönelik düzenlediği saldırıda  ABD destekli Kabil hükümeti güçlerinden en az 10 kişi ölmüştü. Taliban her iki saldırı için de henüz bir açıklama yapmış değil.

Zabul'de de 25 polis ölmüştü

Taliban, geçtiğimiz hafta ülkenin güneyindeki Zabul iline bağlı Şahcoy ilçesinde de askeri üsse yönelik bir saldırı düzenlemiş, saldırıda Afgan hükümeti güçlerinden en az 25 kişi ölmüştür. Saldırı sonrasında sosyal medya üzerinden bir açıklama yapan Taliban sözcüsü, saldırının gerçekleştirildiği askeri üssün kendi kontrollerine geçtiğini ifade etmişti.


Zabul iline bağlı Şahcoy ili

Taliban, geçtiğimiz Nisan ayında "Mansuri Operasyonları" ismi altında ülkedeki yerli ve yabancı güçleri hedef alan bahar operasyonlarının başladığını açıklamıştı. Açıklamada ana hedeflerinin ülkede konuşlanmış yabancı güçler olduğunun ifade edilirken, sivillere askeri üslerden uzak durma çağrısı yapılmıştı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.