IŞİD Filipinler'de saldırıya geçti

IŞİD Filipinler'de saldırıya geçti

IŞİD ülkenin Mindanao eyaletinde yer alan Maravi kentinde kontrolü sağladı.

IŞİD, Filipinler'in Mindanao eyaletinde yer alan Maravi kentinde saldırıya geçti. Çatışmaların devam ettiği kentte, birçok nokta ve hükümet binası IŞİD tarafından kontrol altına alındı.

Maravi kentinde bir süredir devam eden ve dün şiddetlenen çatışmalarda hükümet güçlerinden ölen ve yaralananların olduğu bildirliyor. Özellikle bölgedeki bir polis merkezinin kontrol altında alınması sonrasında çok sayıda silah ve mühimmatın IŞİD savaşçılarının eline geçtiği bildiriliyor. 

Sıkı yönetim ilan edildi

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin, ülkenin güneyindeki Mindanao eyaletinde sıkıyönetim ilan ettiği bildirildi. Devlet Başkanlığı Sözcüsü Ernesto Abella, Mindanao eyaletine bağlı Maravi şehrinde "kalkışma çıktığı gerekçesiyle" başkan Duterte'nin anayasanın kendisine verdiği yetkiyle eyalette 60 günlük sıkıyönetim ilan ettiğini duyurdu.


Mindanao eyaletine bağlı Maravi kenti konumu

"Durum kontrol altında"

Dün akşam saatlerinde Filipinler Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Albay Edgard Arevalo yaptığı açıklamada kentteki çatışmaların kontrol altına alındığını ifade etmiş olsa da, bölgeden çatışma haberleri gelmeye devam ediyor.

Bölgedeki yerel kaynaklar, çatışmaların bitmediğini, IŞİD'in halen bölgedeki birçok noktayı kontrol altında tuttuğunu ve ordu güçlerinin operasyon hazırlığında olduğunu ifade ediyor.


Maravi kentindeki ordu güçleri

"Geniş bir alanı kontrol altına aldık"

IŞİD'e bağlı Ama'k Ajansı, kentte başlayan çatışmaların ardından dün yayınladığı bir açıklamada, Filipinler'in güneyindeki Maravi kentinde geniş bir alanın IŞİD savaşçıları tarafından kontrol altına alındığını iddia etti.

IŞİD'e bağlı Ama'k Ajansı'nın açıklamasına göre, kente yönelik düzenlenen saldırı bölge hapishanesine gerçekleştirilen bir baskın ile başlatıldı. Hapishanedeki mahkumların tamamının serbest bırakıldığını ifade eden ajans, bölgedeki bir polis merkezinin kontrol altına alınmasıyla çok sayıda silah ve mühimmatın da ele geçirildiğini iddia etti.


IŞİD'in dün gerçekleştirdiği saldırılar sonrası Maravi kentindeki tahmini kontrol alanı

"Güvenlik güçlerinden en az 50 kişi ölü ve yaralandı"

Yerel kaynaklar, IŞİD'in bölgede gerçekleştirdiği saldırılarda hükümete bağlı güvenlik güçlerinden en az 50 kişinin öldüğünü ve yaralandığını ifade ediyor. IŞİD'in bölgeki hapishaneyi ve bir kiliseyi de ateşe verdiği bölgeden aktarılan haberler arasında.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.