IŞİD'den YPG'ye Deyr ez Zor ve Rakka kırsalında ağır darbe

IŞİD'den YPG'ye Deyr ez Zor ve Rakka kırsalında ağır darbe

ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun kara gücü hüviyetindeki YPG, operasyonların yoğunlaştığı hafta içinde çok sayıda can kaybı yaşadı.

PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG ve ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun IŞİD'e karşı başlattığı operasyon hız kesmeden devam ediyor. 

Operasyonun kara gücünü oluşturan ve yoğun hava desteği alan YPG güçleri Rakka ve Deyr ez Zor kırsalında IŞİD'e karşı ilerleyişini sürdürüyor. 

ABD'nin Rakka operasyonu için YPG'ye verdiği silahlar Kamışlı'dan tırlarla sevk edildi. 15 ve 20 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen iki ayrı sevkiyatta 100 civarında tırın PYD bölgesine ulaştığı ifade edildi. 

Çatışmaların yoğunlaştığı bölgelerde YPG'nin can kaybı sayısı da artıyor. 

YPG genel komuta merkezi dün yaptığı açıklamda 8 savaşçılarının Rakka ilinde IŞİD ile girilen çatışmada öldüğünü duyurdu. Açıklamada öte yandan, Afrin iline bağlı Cinderesi bölgesinde sınırdaki Türk askerleri ile girilen çatışmada 3 YPG savaşçısının da ahayatını kaybettiği belirtildi.

Rakka operasyonunda dün ölen YPG savaşçıları:


IŞİD'e bağlı Amak haber ajansı,YPG'li bir grubunun anti tank füzesiyle vurulduğunu iddia ettiği bir video görüntüsü paylaştı:

 

IŞİD'e bağlı Amak haber ajansının servis ettiği videoda esir alındığı ileri sürülen 4 YPG'li yer alıyor:

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.