YPG'den IŞİD'e Rakka çağrısı: Kenti teslim edin

YPG'den IŞİD'e Rakka çağrısı: Kenti teslim edin

Omurgasını YPG'nin oluşturduğu "Demokratik Suriye Güçleri" IŞİD'e Rakka'yı teslim etme çağrısı yaptı.

Omurgasını YPG'nin oluşturduğu "Demokratik Suriye Güçleri" IŞİD'e kenti teslim etmeleri yönünde bir çağrı yaptı. Açıklamada Rakka kent merkezine yönelik başlatılacak saldırıdan önce bu ay sonuna kadar kenti teslim etmeleri durumunda kendilerine bir zarar verilmeyeceği ifade edildi.

Açıklamada Rakka kent merkezindeki IŞİD savaşçılarına, "bu fırsattan yararlanma ve ay sonuna kadar kendi güvenlikleri için silah bırakma" çağrısında bulunuluyor. 


ABD destekli YPG güçleri Rakka kent merkezine birkaç KM mesafede

ABD destekli YPG güçleriyle geçtiğimiz sene Kasım ayında Rakka Operasyonu'nun ilk aşaması başlatılmış, bu aşamanın kent çevresinin IŞİD'ten izolesini sağlamak olduğu ifade edilmişti. Gelinen noktada YPG güçleri Rakka kent merkezine sadece birkaç kilometre mesafede konuşlanmış durumda.

Rakka'da son durum haritası [Sarı: YPG, Siyah: IŞİD]:


Yakından incelemek için tıklayınız...

Geçtiğimiz Mart ayında ise ABD'nin yoğun hava desteği ile YPG güçleri tarafından gerçekleştirilen saldırılarla Rakka kenti batısındaki Tabka ilçesi, ilçedeki havaalanı ve Tabka barajı IŞİD'ten geri alınmıştı. Tabka ilçesine yönelik düzenlenen operasyonda ABD askerlerinin sahada aktif bir şekilde görev yaptığı görüntülenmiş ve görüntüler kamuoyu ile paylaşılmıştı.

"Polis teşkilatı ve sivil yönetim konseyi" kuruldu

Öte yandan YPG güçleri IŞİD'in Rakka'dan çıkartılmasından sonra kentte güvenliği sağlamak için polis teşkilatı ve sivil yönetim konseyi kurduğunu açıkladı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.