Özbek İmam Buhari grubunun liderine yönelik suikastin faili idam edildi

Özbek İmam Buhari grubunun liderine yönelik suikastin faili idam edildi

Suriye ve Afganistan'da faaliyet gösteren grubun tecrübeli lideri Selahaddin Özbeki'ye yönelik suikastin faili idam edildi.

Suriye'de rejime karşı savaşan muhaliflere destek olmak üzere ülkeye gelen yabancı savaşçılar önemli bir güç unsuru niteliğinde. Bu savaşçılar arasından kimileri, Ortadoğu'da uzun yıllar süren savaşlarda tecrübe kazanmış kişiler. "İmam Buhari Ketibesi" lideri Selahaddin Özbeki de bu isimlerden birisi konumundaydı. Uzun yıllar Afganistan'da El Kaide ve Taliban gibi grupların yanında savaşan Özbeki daha sonra Suriye'ye gitmişti.

IŞİD'e karşı olduğu bilinen Özbek lider, bu ayın başlarında bir suikast sonucu yaşamını yitirmişti. Suikastin IŞİD'in emriyle gerçekleştirildiği iddia edilmiş ve kısa bir süre sonra suikastin faili, Tahriru'ş Şam tarafından yakalanmıştı. Özbek lider Selahaddin'e yönelik suikasti düzenleyen ismin akıbeti merakla bekleniyordu.

Bugün Suriyeli muhalif kaynaklar, "İmam Buhari Ketbesi"ne yakın isimlerin, Selahaddin Özbeki'yi öldüren Cabir Özbeki'nin idama mahkum edildiğini ve idamının da infaz edildiğini duyurdu. Emri IŞİD'den aldığı belirtilen failin, IŞİD'in Afganistan yapılanmasından emir aldığı da iddia edildi. Selahaddin Özbeki'nin Afganistan'da Taliban ile yakın ilişkileri bulunduğu biliniyordu. Özbek "İmam Buhari Ketbesi", Afganistan'da da Kabil hükümetine karşı Taliban ile birlikte hareket ediyordu.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.