Suriyeli muhaliflerden hapishanelerdeki tutuklulara Ramazan affı

Suriyeli muhaliflerden hapishanelerdeki tutuklulara Ramazan affı

Suriyeli muhalif gruplardan bazıları, hapishanelerde bulunan tutuklular için Ramazan ayı dolayısıyla af ilan etti.

Ramazan ayı dolayısıyla Suriyeli muhalifler, hapishanelerde bulunan tutuklular için bir af ilan etti.

Suriye’de Esed rejimine karşı savaşan çatı gruplardan Tahriru'ş Şam'a bağlı Salkin ve Keferte Harim mahkemeleri, Ramazan ayı dolayısıyla genel af çıkartarak, tutuklulardan ceza süresinin yarısını tamamlayanların serbest bırakılacağını ifade etti.

Tahriru'ş Şam'ın medya koluna konuşan Salkin mahkeme başkanı "Ebu Amr Dimeşki", “mahkeme, Ramazan ayının gelmesi vesilesiyle ceza süresinin yarısını tamamlayanlar ile ahlak ve davranışlarını düzeltenleri kapsayan genel bir af çıkarmayı kararlaştırdı” ifadelerini kullandı.

Söz konusu aftan kaç kişinin yararlanacağı sorusuna ise Dimeşki, “Sadece Salkin mahkemesi kararıyla serbest bırakılacakların sayısı 60 kişi” şeklinde cevap verdi. Bu kararın kısas cezası verilenleri, zimmet suçu işleyenleri ve genel güvenlik suçları işleyenleri kapsamayacağı belirtildi.

Öte yandan Feylaku'ş Şam da bir açıklama yayınlayarak Ramazan dolayısıyla af ilan ettiklerini duyurdu. Açıklamada affın "devrimin emniyetine yönelik suçları kapsamayacağı" ifade edildi. Kuzey Suriye'de birçok muhalif grubun genel liderliğinin ve mahkemelerinin Ramazan affı ilan edilmesi kararlarına iştirak ettiği bildiriliyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.