ABD tüm dış uçuşları elektronik yasağı kapsamına alabilir

ABD tüm dış uçuşları elektronik yasağı kapsamına alabilir

İç Güvenlik Bakanı Kelly, ABD’de gelen ve giden tüm uçuşlarda yolcu kabinlerine elektronik eşya alma yasağı getirebileceklerini açıkladı.

Amerikan Fox News televizyonuna konuşan ABD İç Güvenlik Bakanı John Kelly, “Gerçek bir tehdit var. Havacılığa karşı birçok tehdit söz konusu. Bir uçağı havadayken patlatmak teröristlerin gerçekten de çok istediği bir şey" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Rus yetkililerle Oval Ofis'te IŞİD'in uçaklarda laptoplara yerleştirilmiş bombalarla saldırı düzenleyeceğine yönelik istihbarat bilgileri paylaştığına dair haberleri hatırlatılarak, bu bağlamda yönetimin tüm uçuşlara yönelik bir saldırıya karşı elektronik cihazları yolcu kabinine alınmasını yasaklaması söz konusu olup olmadığının sorulması üzerine Kelly, yasak getirebileceğini söyledi.

AA'nın bildirdiğine göre söz konusu yasağa ne zaman karar vereceğine yönelik bir soruya Kelly, şu yanıtı verdi:

"Halen istihbaratı takip ediyoruz. Çok çok iyi haber ise biz tekrar dünyadaki ortaklarımızla çalışmaya başladık. Havacılık güvenliği konusunda çıtayı şimdikinden çok daha yukarı çıkaracağız. Yeni teknolojiler de yolda. Güveneceğimiz bu teknolojiler çok yakında geliyor ama bu çok karmaşık bir tehdit ve ben de nereye doğru evrildiğini görene kadar kararı saklı tutacağım.”

ABD'de İç Güvenlik Bakanlığı Mart ayında ülkeye seferleri bulunan bazı yabancı havayolu şirketlerinin uçuşlarına sınırlandırma getirmişti. Cep telefonundan daha büyük elektronik eşyaların yolcu kabinlerine alınması yasaklanırken tıbbi cihazlar ve cep telefonları ise yasak kapsamına girmiyor. Yasak getirilen ülkeler arasında Mısır, Ürdün, Katar, Fas, Suudi Arabistan, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.