'Karayılan'ın koruması Nuran Ekinci öldürüldü'

'Karayılan'ın koruması Nuran Ekinci öldürüldü'

Geçtiğimiz günlerde Tatvan kırsalında öldürülen 11 PKK'lıdan biri olan Nuran Ekinci, Öcalan'ın eski sekreteri ve Karayılan'ın koruması olduğu ileri sürüldü.

Türk güvenlik güçlerinin Bitlis'in Tatvan ilçesi kırsalında sürdürdüğü operasyonlar sırasında öldürülen 7'si kadın 11 PKK'lının birinin, daha önce Öcalan'ın özel kalem müdürlüğünü, uzun yıllardır da Kandil'de Murat Karayılan'ın yakın korumalığını yapan "Jinda Özgür" mahlaslı Nuran Ekinci adlı kadın olduğu iddia edildi.

Bitlis'te, PKK'ya yönelik operasyonlarını sürdüren Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı birlikler Tatvan ilçesi kırsalında İnsansız Hava araçları (İHA) ile yaptığı keşifte bir grup PKK'lı tespit etti.

Hemen bölgeyi ablukaya alan özel birlikler, 'teslim ol' çağrısında bulundu.

PKK'lılar ise ateşle karşılık verdi. Bunun üzerine çıkan çatışmada, 3 ayrı grup halindeki 7'si kadın 11 PKK'lı özel birliklerin karadan, Silahlı Hava Araçları Bayraktarlar ile de havadan düzenlenen operasyonla öldürüldüğü ifade edildi.

ÖCALAN: TALİMATLARI BENİM TALİMATLARIMDIR

Sabah gazetesinden Sırrıberk Aslan'ın haberine göre bu operasyonun ardından istihbarat birimleri, kimlik bilgileri üzerinde yaptıkları çalışmada ise "Jinda Özgür" kod adlı Nuran Ekinci ile ilgili ilginç bir ayrıntıya ulaştı.

Daha 17 yaşında ve lise çağında üç arkadaşıyla birlikte Suriye'ye giden Ekinci'yi, o yıllarda bu ülkede bulunan Abdullah Öcalan'ın yanına aldığı, takma adını da bizzat kendisinin verdiği bir süre sonra ise diğer PKK mensuplarına, "Benim özel kâtibim. Talimatları benim talimatımdır." diyerek tanıştırdığı ileri sürüldü.

KARAYILAN'IN KORUMASI

Öcalan'ın 1998'de Suriye'den ayrılmak zorunda kalınca Nuran Ekinci'yi bu kez de Kandil'deki PKK kampına göndererek Murat Karayılan'a emanet ettiği tespit edildi.

Karayılan'ın kendisine yakın koruma yaptığı Nuran Ekinci'nin, 2016 başlarında ise Bitlis-Tatvan grubu sorumlusu olarak bölgeye gönderildiği iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.