Müslüman Öğrencilere Tokalaşma Zorunluluğu

Müslüman Öğrencilere Tokalaşma Zorunluluğu

İsviçre'de Müslüman erkek öğrencilere, kadın öğretmenlerle tokalaşma zorunluluğu getirildi.

İsviçre Eğitim Bakanlığı bir öğretmenin Müslüman öğrencilerinden elini sıkmalarını talep etme hakkına sahip olduğuna hükmetti.

Geçtiğimiz günlerde İsviçre’de bir okulda Müslüman öğrencilerin inançları gereğince karşı cinsten kişilerin elini sıkmaktan kaçınmaları büyük bir tartışmaya yol açmıştı. İsviçre yerel otoriteleri verdikleri bir kararla bir okulun Müslüman öğrencilerine bu yönde getirdiği muafiyetin geçerli olamayacağına hükmetti.

Buna göre İsviçre’nin kuzeyindeki Basel kantonunda bir öğretmenin elini sıkmaktan kaçınan öğrencinin ailesi 5.000 İsviçre frangı (yaklaşık 5.000 dolar) ceza ödemek zorunda kalacak.

Açıklamada “Bir öğretmenin öğrencilerinden elini sıkmalarını istemeye hakkı vardır!” denildi. Bu tartışma 14 ve 15 yaşındaki 2 Suriyeli kardeşin inançları gereğince kadın öğretmenlerinin elini sıkmayabileceklerine dair bir okulun verdiği izin üzerine başlamıştı.

Öğrenciler İslam’ın yakın aile mensupları dışındaki karşı cinsten insanların el sıkışmalarına izin vermediğini belirtmişler, bunun üzerine okul idaresi sadece kadın öğretmenlere yönelik bir ayrımcılık olmaması için söz konusu öğrencilerin hiçbir öğretmenle el sıkışmayabileceklerine yönelik bir karar vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.