İran PJAK saldırısından Türkiye’yi sorumlu tuttu: Bedelini ödeyecekler

İran PJAK saldırısından Türkiye’yi sorumlu tuttu: Bedelini ödeyecekler

Sınırda PJAK saldırısı sonucu 2 askerini kaybeden İran'dan Türkiye’yi suçlayan bir açıklama geldi.

Dün akşam İran’ın Batı Azerbaycan İlinde Türkiye’nin Hakkâri sınırı yakınlarında İran’ın güvenlik güçleriyle PJAK arasında çıkan çatışmada 2 İranlı polis öldü, 7 polis ve asker yaralandı.

PKK’nın İran kolu olan PJAK unsurlarının İranlı askerlere pusu kurduğu belirlendi.

İran olayın faili olarak Türkiye’yi suçladı ve üst düzey bir isimden “Türkiye yaptığının bedelini ödemelidir” açıklaması geldi.

İran’ın Emniyet Müdürlüğü Hudut Muhafızları Komutanı Tuğgeneral Kasım Rızai,  “Bu eyleme caydırıcı karşılık vereceğiz. Biz bu olaydan Türkiye’yi sorumlu görüyoruz. Bu ülke eylemlerinin karşılığını alacaktır” tehdidinde bulundu. 

Türkiye ve İran arasında duvar gerilimi

Türkiye’nin PKK'lıların güzergah olarak kullandığı sınır bölgesine duvar örme kararı almasının ardından iki ülke ilişkilerinde gerginlik yaşanıyor. 

PKK'nın İran'ın Türkiye sınırında Makü, Dambat, Navur, Kotr, Keneresh, Şehidan askeri kampları bulunuyor. Burada bulunan PKK'lıların Türkiye'ye girip eylem yapması nedeniyle sınıra duvar örme kararı alınmıştı. 

Türk yetkililer, PKK unsurlarına İran güvenlik birimleri tarafından 'göz yumulduğuna' inanıyor. İran ise benzer bir suçlamayı Türkiye'ye yöneltiyor.

İran ile PJAK uzun süredir çatışmasızlık sürecindeydi.

Kaynak: Mepa News 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.