Taliban iki günde 6 ABD askeri öldürdü

Taliban iki günde 6 ABD askeri öldürdü

Taliban'ın yaptığı açıklamada ülkenin doğusunda düzenlenen saldırıda yabancı güçlerden ölü ve yaralıların olduğu ifade edildi.

Taliban'ın yaptığı açıklamada ülkenin doğusunda düzenlenen saldırılarda ülkede bulunan yabancı güçlerin ölü ve yaralılarının olduğu duyuruldu.

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid'in yaptığı açıklamada, Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar ilinin merkez ilçesi olan Celalabad'ta hava üssü bölgesinde ABD güçlerine yönelik el yapımı patlayıcı (EYP) saldırısı gerçekleştirildiği ve saldırıda 2 ABD askerin öldüğü 3'ünün de yaralandığını ifade etti


Yerel kaynakların aktardığına göre saldırı, Celalabad Hava Üssü'ne çok yakın bir bölgede ABD güçlerine ait bir askeri konvoyun geçişi sırasında meydana geldi. Yerel kaynaklar patlamada hedef alınan zırhlı aracın büyük hasar gördüğünü, saldırıda ölen ve yaralanan askerlerin askeri üsse götürülerek tedaviye alındığını aktardı.

Aynı ilde ikinci saldırı

Öte yandan geçtiğimiz gün Nangarhar ilinin Behsud ilçesinde de ABD'ye ait bir askeri konvoyun geçişi sırasında düzenlenen EYP saldırısında 2 ABD askerinin öldüğü Taliban sözcüsü tarafından açıklanmıştı.

İki günde 6 ABD askeri öldü

Taliban'ın açıklamalarına göre Nangarhar ilinin Celalabad ve Behsud ilçelerinde son iki günde düzenlenen iki ayrı el yapımı patlayıcı (EYP) saldırısında 6 ABD askeri öldü.

Taliban'ın büyük bir etkinlik alanına sahip olduğu Nangarhar ilinde geçtiğimiz hafta da Taliban ile bağlantısı olduğu düşünülen bir polis diğer 5 meslektaşını öldürdükten sonra ortadan kaybolmuştu. 

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.