Sisi'den sonra Hafter de Derne'yi vurdu

Sisi'den sonra Hafter de Derne'yi vurdu

Mısır rejiminin düzenlediği hava saldırılarından birkaç gün sonra Hafter'e bağlı güçler de Derne kentini hedef aldı.

Mısır rejiminin düzenlediği hava saldırılarında birkaç gün sonra Halife Hafter'e bağlı güçler de Derne kentini hedef aldı

Geçtiğimiz hafta Mısır'ın düzenlediği hava saldırılarının ardından Hafter güçlerine ait helikopterler de Derne kentine yönelik bombardımanlar gerçekleştirdi. Helikopterler ile gerçekleştirilen bombardımanların Derne kentinin güneyini hedef aldığı bildiriliyor.

Hedefte "Mücahitler Şura Konseyi" var

General Hafter'e bağlı güçler tarafından yapılan açıklamada düzenlenen hava saldırılarında Mücahitler Şura Konseyi'ne ait mevzilerin hedef alındığı iddia edildi.

 "Kaybımız yok"

Öte yandan saldırı sonrası açıklama yapan Derne Mücahitler Şura Konseyi kaynakları, düzenlenen hava saldırılarında can ve mal kaybı yaşanmadığını, saflarından en ufak bir kaybın meydana gelmediğini ifade etti. 

Mısır da bölgede hava saldırıları düzenlemişti

Mısır Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları da geçtiğimiz hafta ülkede Hristiyan Kıptilere yönelik saldırı sonrası Libya'nın Derne kentine yönelik hava saldırıları düzenlemişti. Mısır ordu kaynakları saldırılarda Minye kentindeki Kıptileri hedef alan saldırganların eğitim gördüğü kampların vurulduğunu açıklamıştı.

Libya'da bulunan hiçbir hükümete bağlı olmayan Mücahitler Şura Konseyi isimli grup, 2015 yılında IŞİD'i bölgeden çıkartmasından bu yana Derne kentinde varlık gösteriyor. Mücahitler Şura Konseyi kaynakları şehirde IŞİD unsurlarının bulunmadığını duyururken, hedef olmalarının nedeninin 'İslami bir hükümet talebi' olduğunu iddia ediyor. 

Derne kenti Libya'nın doğusunda Hafter güçlerinin kontrolü altında olmayan tek bölge. 

Kaynak: Mepa News

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.