Felluce'de Onbinlerce Sivil Ateş Altında (Video)

Felluce'de Onbinlerce Sivil Ateş Altında (Video)

Bağdat Hükümeti, yaklaşık iki yıldır IŞİD ve Sünni aşiretlerin kontrolündeki Felluce'nin 19 mahallesinde yeniden kontrol sağladığını bildirdi.

Yaklaşık iki yıldır IŞİD ve Sünni aşiretlerin kontrolündeki Felluce kenti Haşdi Şaabi milisleri ve Uluslararası Koalisyon'un hava desteğiyle kuşatılıyot. Hükümet yetkilileri, ülkenin batısındaki Anbar iline bağlı kentte üç gündür devam eden operasyon kapsamında 19 bölgede kontrolü yeniden sağladığı bildirdi.

Irak devlet televizyonunun İçişleri ve Savunma Bakanlıklarının açıklamalarına dayandırdığı haberde, güvenlik güçleri, polis ve Haşdi Şabi birliklerinden oluşan güçlerin, Felluce'nin ele geçirilmesi hedefiyle çeşitli bölgelerde operasyonlar düzenlediği belirtildi.

Üç gün önce başlayan operasyonlar kapsamında Felluce'nin batısı ile el-Kerme'nin güneyinde yer alan, Es-Subeyhat, el-Heşabi, el-Lifiyye, Mahazin el-Kerame, el-Buude, Cemile, el-Buhadid, en-Nasır ile çimento, şeker, zeytin ve şampuan fabrikaları bölgelerinde kontrolün yeniden sağlandığı ifade edilen açıklamada, ayrıca Felluce'nin doğusundaki, Kerme belediye meclisi, Nayid Ulya, el-Luheyb, es-Sahva, el-Buayid, el-Harariyyet ile kuzeyindeki es-Secer ve el-Buşcel geçiş noktasında da  kontrol sağlandığı kaydedildi.

BM: Onbinlerce Sivil Ateş Altında

BM, sadece çok az sayıda kent sakininin kaçabildiğini açıklarken, Norveç Mülteciler Konseyi (NRC) Sözcüsü Becky Bakr Abdullah Perşembe günü yaptığı açıklamada, sivillere yönelik acil durum çağrısı yaptı. Abdullah, "İnsanların ateş altında kalabileceklerine dair büyük endişe içindeyiz." dedi. İnsanların kurutulmuş hurma ile beslenmek zorunda kaldıkları ve nehirden su içtikleri bildirilirken, bölgeden büyük bir açlık yaşandığına dair haberler geliyor.


Felluce Eğitim Hastanesi Bombalandı

Felluce Eğitim Hastanesi'nde yatalak hastaların bulunduğu kısım dün öğle saatlerinde vuruldu. Çoğunluğu çocuk, kadın ve ihtiyar olan hastaların bir kısmı yaşamını yitirirken bir kısmı da saldırı neticesinde yaralandı.

Felluce Eğitim Hastanesi geçtiğimiz günlerde abluka sürecindeki ölü ve yaralı sayısını açıklamıştı. 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.