Juncker: 83 ülke yeryüzünden yok olabilir

Juncker: 83 ülke yeryüzünden yok olabilir

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, ABD Başkanı Donald Trump’a Paris’te imzalanan İklim Anlaşması'ndan ayrılmaması çağrısında bulundu.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, iklim değişikliğinin tehlikelerine dikkat çekti ve bunun sadece Avrupalı insanlığın geleceği değil, tüm insanların geleceğiyle ilgili bir durum olduğunu kaydetti.

Juncker, "Ancak, Amerikan Başkanı önümüzdeki birkaç saat veya günler içinde Paris anlaşmasından çekileceğini bildirmesi durumunda, bunun böyle olamayacağını söyleme görevi Avrupa'nındır." diye konuştu.

Juncker, "İklim değişimine karşı kararlı mücadeleyi yola koyamazsak 83 ülkenin yeryüzünden kaybolma riski var." değerlendirmesinde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, ABD'yi 190 ülkenin imzaladığı Paris İklim Anlaşması'ndan çekme kararı aldığı iddia edilmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.