Kabil saldırısının zararı en az 10 milyon dolar

Kabil saldırısının zararı en az 10 milyon dolar

Başkent Kabil'de gerçekleşen bomba yüklü araç saldırısının sebep olduğu maddi hasar en az 10 milyon dolar

Yetkililer başkent Kabil'de dün gerçekleşen bomba yüklü araç saldırısının sebep olduğu maddi hasarın en az 10 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Afganistan Ticaret ve Sanayi Odası Sözcüsü Siyamuddin Pisarlay yaptığı açıklamada başkent Kabil'de patlamanın gerçekleştiği bölge yakınındaki binalarda büyük çapta maddi hasarın meydana geldiğini söyledi. Pisarlay, patlamanın gerçekleştiği alana yakın olan binaların tümünün camlarının kırıldığını, binaların çatılarının çöktüğünü belirtti.

Sözcü yaptığı açıklamada, çevredeki çalışma ofisleri ve iş yerlerinin de patlamada büyük zarar gördüğünü, iş yerlerindeki bilgisayar ve diğer elektronik eşyaların birçoğunun kullanılamaz hale geldiğini kaydetti.

Belediye Başkanı: Büyük hasar var

Patlama sonrasında açıklama yapan Kabil Belediye Başkanı Abdullah Habibi, patlamanın gerçekleştiği bölgenin 1 kilometrelik çevresindeki yapılarda oldukça büyük maddi hasarın meydana geldiğini belirtti. Habibi'nin açıklamasına göre 4 kilometrelik bir alandaki binaların tümü hasar almış durumda.

Öte yandan Belediye Başkanı Abdullah Habibi, bombalı aracın patladığı noktada 6 metre derinliğinde 15 metre genişliğinde bir çukurun oluştuğunu belirtti.


Bomba yüklü aracın patladığı nokta

Patlamada en az 50 araç hasar gördü

Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre patlamanın şiddetiyle bölgedeki en az 50 araçta büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Patlamada 100'e yakın kişi öldü

Afganistan'ın başkenti Kabil'de meydana gelen bombalı araç saldırısında 100'e yakın kişi ölmüş en az 400 kişi de yaralanmıştı. Ölenlerin büyük bir kısmını siviller oluşturuyor.

Taliban: Saldırıyı kınıyoruz

Saldırı sonrası açıklama yapan Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid, patlama ile hiçbir ilgilerinin olmadığını, bu tarz saldırıların belli bir plan dahilinde icra edildiğini ve amacın "halkın gözünde mücahitlerin itibarlarının zedelenmesi olduğunu" ifade etti. Mücahid, açıklamasında "İslam Emirliği'nin hiçbir zaman sivilleri hedef almadığını ve sivilleri hedef alan her türlü saldırıyı kınadığını" kaydetti.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.