ABD Askerleri YPG Üniforması Giyiyor

ABD Askerleri YPG Üniforması Giyiyor

IŞİD kontrolündeki Rakka'ya operasyon başlatan YPG'ye ABD askerleri de destek veriyor. Operasyona katılan askerlerin YPG üniforması giydiği ortaya çıktı.

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya'da yaptığı konuşmada, ABD askerlerinin YPG üniforması giymesini sert şekilde eleştirdi. "Terörle mücadelede çok iddialı olan bir ülkenin, bizim müttefikimizin, ABD'nin askerlerinin bir terör örgütünün armasını kullanması kabul edilemez" diyen Bakan, bunun 'ikiyüzlülük' olduğunu söyledi.

Pentagon: Güvenlik gereği

Rakka'daki  ana gövdesini YPG güçlerinin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri arasında ABD özel birliklerinden askerlerin de olduğu görüntülenmişti. Suriye Demokratik Güçleri komutanlarından Havkar Kobani,  "ABD birlikleri de bu operasyonda yer alıyor" açıklamasını yaptı. Amerikan askerlerinin basına yansıyan fotoğraflarında, üzerlerinde YPG armalı üniformalar olduğu görüldü. Konuya ilişkin açıklama yapan Pentagon basın sözcüsü Peter Cook, özel harekât birliklerinin belli bölgelerde operasyonlara katılırken kendi güvenliklerini sağlamak adına yerel silahlı güçlerin arasına karışabileceğine söyledi. Bu hafta başında Suriye’de kara desteği vermesi planlanan 250 Amerikan askerinin ilk bölümü bölgeye ulaştı.

Operasyonda ilerleme sağlandı

YPG'nin, IŞİD'i Rakka'dan ele geçirmek amacıyla kentin kuzeyine başlattığı operasyon ise devam ediyor. Suriye Demokratik Güçleri’ne bağlı bir komutan, uluslararası koalisyon destekli operasyonda Rakka'ya bağlı en az 5 köy ve bazı alanların geri alındığını bildirdi. Çarpışılan cephenin Rakka'ya 60 km. mesafede olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.