"S-400 füzelerini Türkiye’ye satmaya hazırız”

"S-400 füzelerini Türkiye’ye satmaya hazırız”

Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile S-400 füze savunma sistemi konusunu görüştüklerini belirtti.

Rus TASS ajansının haberine göre St Petersburg'da Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile görüşmesi sonrası Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmelerinde bu konunun da gündeme geldiğini belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hava savunma sistemlerini henüz ülke dışında üretmediklerini belirterek “Bugün Hindistan ile bu sistemin nasıl üretilmesi gerektiğini konuşacağız. Teknoloji ve personel yetiştirilmesi açısından meşakkatli bir ön hazırlık safhası gerekiyor. Bu sistemlerin gücünü hem Rus hem de Türk askeri yetkilileri biliyor. S-400 füzelerini Türkiye’ye satmaya hazırız” diye konuştu.

Türkiye’nin PYD/PKK konusundaki endişelerini bildiklerini belirten Putin, “Bu konularda yapıcı bir çalışma yapmaya özen gösteriyoruz” diye konuştu.

S-400 füze savunma sistemi nedir?

S-400 Triumf (NATO kod adıSA-21 Growler ) orta menzilli hava savunma sistemi S-300'den geliştirilmiş yeni nesil Rusyapımı bir kısa-orta-uzun menzilli hava savunma füze sistemidir.S-400 1979'da S-300'ün ortaya çıkmasından hemen sonra 1980'lerin başında o zamanki adıyla Almaz Merkezi Tasarım Bürosu tarafından (günümüzde Almaz Bilimsel Endüstriyel Şirketi) Sovyetler Birliği'nde geliştirilmeye başlanmış ve gelişim süreci SSCB'nin dağılması nedeniyle uzun bir evrim olmuştur.


S-400'ün S-300 sistemlerinden en önemli farkı daha fazla hedefi aynı anda takip edebilmesi ve gelişmiş elektronik karşı tedbirlere sahip olmasıdır. Ayrıca S-400'de kullanılan radarlar hafif radar izine sahip olan ve hayalet uçak tabir edilen hedefleri takip edebilme yeteneğine sahiptir. S-400 sistemine şu ana kadar pek çok devlet ilgi göstermiş olmasına rağmen Çin Halk Cumhuriyeti haricinde yabancı bir ülkeye satış gerçekleşmemiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.