Putin: Biz yapmadık ama vatansever hackerlar saldırmış olabilir

Putin: Biz yapmadık ama vatansever hackerlar saldırmış olabilir

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rus hacker’ların ABD seçimlerine müdahale ettiğiyle ilgili iddialar hakkında açıklamada bulundu.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, ABD ya da Avrupa ülkelerinde yapılan hiçbir seçime, Rus devletinin müdahalesi olmadığını yineledi. Bazı “vatansever bilgisayar korsanlarının” bireysel olarak bu tür bir girişimde bulunabileceğini kabul eden Putin, Batı’yla iletişimdeki en büyük engelin Rusya korkusu olduğunu söyledi.

Putin, Rus bilgisayar korsanlarının, bazı saldırılarda parmağı olabileceğini gösteren kanıtların Rusya’yı karalamak için ortaya atılmış olabileceğini öne sürdü. Vladimir Putin, bu saldırıların hangileri olduğunu söylemedi.

Rusya’nın devlet düzeyinde hiçbir müdahalede bulunmadığını belirten Putin, Batı’yla gerilimin bazı bireyleri harekete geçirmiş olabileceğini kabul etti. Amerika'nın Sesi'nin aktardığına göre Putin, “Eğer vatansever eğilimleri varsa, Rusya hakkında olumsuz konuşan ülkelerle savaşa katkı yapmak istemiş olabilirler. Teoride bu mümkün” dedi.

Vladimir Putin ayrıca, Rusya korkusunun (Rusofobi) başka ülkelerle çalışmayı, hatta iletişim kurmayı zorlaştırdığını savundu.

“Rusofobinin etkisi var zira bunu oluşturanlar, kamuoyunun duygularıyla oynayarak, terör gibi ortak konularda bile mesaj vermemizi engelleyecek bir ortam oluşturmaya çalışıyorlar” diyen Putin, sabırlı olacaklarını, bunun eninde sonunda biteceğini dile getirdi.

Rusya Cumhurbaşkanı Putin, Rus bilgisayar korsanlarının Almanya’daki meclis seçimlerine etkisiyle ilgili bir soruya da, “Devlet seviyesinde böyle bir şeye kalkışmadık, böyle bir niyetimiz de yok” yanıtı verdi. Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel’le bazı farklılıklara rağmen iyi ilişkileri olduğunu da söyledi.

Bilgisayar korsanları nereden olursa olsun, hiçbir seçimin sonucunu etkileyemeyeceğini savunan Vladimir Putin, “Kamuoyu bu kadar kolay manipüle edilemez. Hiçbir bilgisayar korsanı Avrupa, Asya ya da Amerika fark etmez, seçim kampanyalarını etkileyemez “dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.