Boko Haram'dan Kamerun'da eş zamanlı saldırılar: 7 kişi öldü

Boko Haram'dan Kamerun'da eş zamanlı saldırılar: 7 kişi öldü

Kamerun'da Boko Haram üyelerince eş zamanlı düzenlenen intihar saldırılarında en az 7 kişi hayatını kaybetti.

Kamerun'da Boko Haram mensuplarınca düzenlenen canlı bomba saldırılarında en az 7 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Ülkenin kuzeyindeki Uç Kuzey eyaletinin yönetiminden sorumlu Midjiyava Bakari yaptığı açıklamada, Nijerya sınırına yakın Burvare kasabasındaki bir mülteci kampı yakınlarında eş zamanlı iki intihar saldırısı düzenlendiğini ifade etti.

Bakari, sabah erken saatlerde Boko Haram tarafından gerçekleştirilen olayda iki saldırganın yanı sıra en az 7 kişinin öldüğünü ve 30'a yakın kişinin yaralandığını söyledi.

Yaralıların Mora ve Marua bölgelerindeki hastanelere sevk edildiğini belirten Bakari, ölü sayısının artabileceğine işaret etti.

Nijerya'da 2000'li yılların başından beri varlık gösteren, liderleri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından 2009'da silahlı eylemler düzenlemeye başlayan Boko Haram'ın dahil olduğu çatışmalarda çok sayıda insan yaşamını yitirmişti.

Kamerun ordusu Nijerya merkezli gruba karşı saldırılar düzenliyordu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.