Kabil'de hükümet yetkililerinin katıldığı cenazeye bombalı saldırı: En az 20 ölü

Kabil'de hükümet yetkililerinin katıldığı cenazeye bombalı saldırı: En az 20 ölü

Afganistan'ın başkenti Kabil'de hükümet yetkililerinin katıldığı bir cenaze töreninde meydana gelen patlamalarda 100 kişi öldü ve yaralandı.

*Uyarı: Bu haberdeki görseller rahatsız edici içerik barındırıyor olabilir.

Afganistan'ın başkenti Kabil'in Badem Bağ ilçesinde hükümet yetkililerinin katıldığı bir cenaze töreninde meydana gelen patlamalarda toplam 100 kişi öldü ve yaralandı.

Patlama başkent Kabil'de geçtiğimiz gün düzenlenen protestolarda yaşamını yitiren bir Afgan parlamenterin oğlunun cenaze töreninde gerçekleşti. Patlamanın gerçekleştiği cenaze töreninde Afganistan İcra Heyeti Başkanı (Başbakan) Abdullah Abdullah da yer alıyordu.


Patlamanın gerçekleştiği alandan

"Saldırıyı 3 canlı bomba gerçekleştirdi"

Yerel kaynaklar Kabil'de gerçekleşen saldırının 3 canlı bomba tarafından düzenlendiği bilgisini aktardı.

20 ölü 87 yaralı

Afgan parlamenter ve hükümet yetkililerinin yoğun katılım gösterdiği cenaze töreninde meydana gelen patlama veya patlamalarda yerel haber kanallarının paylaştığı bilgiye göre göre en az 20 kişi öldü 87 kişi yaralandı.


Taliban: "Saldırıyla bir ilgimiz yok"

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid, saldırı sonrası sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, saldırıyla bir ilgilerinin olmadığını ifade etti.

Devlet Başkanı Gani birlik çağrısı yaptı

Öte yandan saldırı sonrası bir kınama mesajı yayınlayan Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, bu tür saldırılar karşısında birlik olunması gerektiği çağrısı yaptı.

Gösterilerde en az 5 kişi ölmüştü

Afganistan'ın başkenti Kabil'de geçtiğimiz çarşamba günü gerçekleşen bombalı saldırının ardından hükümet aleyhinde gösteri düzenlemek isteyen halkın üzerine ateş açılmış, açılan ateşte en az 5 gösterici yaşamını yitirmişti. 

Kaynak: Mepa News

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.