Kabil'deki patlama böyle görüntülendi

Kabil'deki patlama böyle görüntülendi

Afganistan'ın başkenti Kabil'de hükümet yetkililerinin katıldığı cenaze töreninde meydana gelen bombalı saldırı böyle görüntülendi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de dün hükümet yetkililerinin katıldığı cenaze töreninde meydana gelen bombalı saldırı böyle görüntülendi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'in Badem Bağ ilçesinde hükümet yetkililerinin katıldığı bir cenaze töreninde meydana gelen bombalı saldırıda yaklaşık 100 kişi ölmüş ve yaralanmıştı.

Saldırı başkent Kabil'de geçtiğimiz gün düzenlenen protestolarda yaşamını yitiren bir Afgan parlamenterin oğlunun cenaze töreninde gerçekleşmişti. Patlamanın gerçekleştiği cenaze töreninde Afganistan İcra Heyeti Başkanı (Başbakan) Abdullah Abdullah da yer alıyordu. Abdullah'ın sağlık durumu iyi.

Patlama anına ait o görüntü

Taliban: "Saldırıyla bir ilgimiz yok"

Saldırı sonrası sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid, saldırı ile bir ilgilerinin olmadığını ifade etti.

20 Ölü 87 yaralı

Afgan parlamenter ve hükümet yetkililerinin yoğun katılım gösterdiği cenaze töreninde meydana gelen patlama veya patlamalarda yerel haber kanallarının paylaştığı bilgilere göre göre en az 20 kişi öldü 87 kişi yaralandı.

Türkiye saldırıyı kınadı

Açıklamada, "Bu insanlık dışı terör saldırılarını en güçlü ifadelerle lanetliyoruz. Saldırılarda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifa diliyoruz. Ülkede barış, huzur ve kamu düzenini bozmayı hedefleyen bu saldırılar karşısında dost ve kardeş Afgan halkı ve hükümeti ile dayanışmamızın süreceğini yineliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.